« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2010-02-24 06:41:22
Temat: Re: Mięso
Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
news:ETTgn.110156$jI5.97121@newsfe08.ams2...
> XL pisze:
>> Dnia Wed, 17 Feb 2010 13:32:43 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>>
>>> Czemu zmielone?
>>> Ja też bardzo lubię mięso gotowane, ale nie mielę.
>>
>> Dokładnie. To tzw sztuka mięsa. Pycha - o ile jest to młoda wołowinka.
>> Mniam.
>
> mmm...lubię gotowaną pręgę albo łatę, ale o tą ostatnią trudno :|
Łatę i mostek kupuje w TESCO, gotuję na nich wspaniałe wywary mięsne...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2010-02-24 06:42:01
Temat: Re: Mięso
Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
>>
>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na normy
>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta kiszona -
>
> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą papryczką.
> Mniam :)
>
> Pozdrawiam,
> KKrzych
>
I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2010-02-24 09:03:04
Temat: Re: Mięso
"Scarlet" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:hle03b$n4f$1@news.onet.pl...
> W wersji dla dzieci pliss. Może być na słodko i na ostro, bo lubią.
Jagnięcina lub baranina - comber na pieczeń, żeberka na kapuśniak z
kapusty kiszonej. Jako dzieciak zawsze czekałem na jesień i początek zimy,
kiedy to redukowano stada i mięso można było kupić w uboju gospodarczym albo
(komuna zakazała) cichcem od ludzi... Podobnie było z cielęciną.
Marudę jeszcze na studiach nakarmiłem taką pieczenią, bo w trakcie
rozmów ona jak i dziewczyny "z pokoju" (akademik) wyraziły głośno
obrzydzenie... :-))))))
U rzeźnika zamówiłem comber, zrobiłem z niego kilka pieczeni, obrałem z
tłuszczu (poszedł na gulasz), sól, przyprawy, czosnek i paski czerwonej
papryki do szpikowania. Brytwanna i polewanie. Wyszły fantastyczne. Nie
wiedeząc, ze to baranina zjadły ze smakiem... Dopiero po dwu tygodniach
przyznałem się do kulinarnej partyzantki...
:-)))))))))))))))))))))))))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2010-02-25 19:01:10
Temat: Re: MięsoDnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
>>>
>>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na normy
>>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta kiszona -
>>
>> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
>> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą papryczką.
>> Mniam :)
>>
>> Pozdrawiam,
>> KKrzych
>>
>
> I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2010-02-25 19:26:24
Temat: Re: MięsoDnia Thu, 25 Feb 2010 20:01:10 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
>
>> Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
>>>>
>>>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na normy
>>>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta kiszona -
>>>
>>> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
>>> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą papryczką.
>>> Mniam :)
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>> KKrzych
>>>
>>
>> I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
>
> I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
nasienne
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2010-02-25 19:30:22
Temat: Re: Mięso
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:pzl6h5qd9nod$.19llbv1prt943$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
>
> > Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
> >>
> >> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
> >>>
> >>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na
normy
> >>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta
kiszona -
> >>
> >> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
> >> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą
papryczką.
> >> Mniam :)
> >>
> >> Pozdrawiam,
> >> KKrzych
> >>
> >
> > I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
>
> I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
> --
>
> Ikselka.
Ubożuchny skład.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2010-02-25 19:33:32
Temat: Re: MięsoDnia Thu, 25 Feb 2010 20:30:22 +0100, Prawusek napisał(a):
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:pzl6h5qd9nod$.19llbv1prt943$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
>>>>
>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
>>>>>
>>>>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na
> normy
>>>>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta
> kiszona -
>>>>
>>>> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
>>>> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą
> papryczką.
>>>> Mniam :)
>>>>
>>>> Pozdrawiam,
>>>> KKrzych
>>>>
>>>
>>> I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
>>
>> I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
>> --
>>
>> Ikselka.
>
> Ubożuchny skład.
Nosz, podstawowy. Ja oprócz ww. daję też krążki obranej marchwi, liście
porzeczki czarnej i wiśni. Kiedyś dawałam liście dębu, ale mi ogórki miękły
- chyba od nich.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2010-02-25 19:41:13
Temat: Re: Mięso"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1ar20shdy293a$.1ebm75hor2w99$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 25 Feb 2010 20:30:22 +0100, Prawusek napisał(a):
>
> > "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:pzl6h5qd9nod$.19llbv1prt943$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
> >>>>
> >>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
> >>>>>
> >>>>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na
> > normy
> >>>>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta
> > kiszona -
> >>>>
> >>>> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
> >>>> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą
> > papryczką.
> >>>> Mniam :)
> >>>>
> >>>> Pozdrawiam,
> >>>> KKrzych
> >>>>
> >>>
> >>> I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
> >>
> >> I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
> >> --
> >>
> >> Ikselka.
> >
> > Ubożuchny skład.
>
> Nosz, podstawowy. Ja oprócz ww. daję też krążki obranej marchwi, liście
> porzeczki czarnej i wiśni. Kiedyś dawałam liście dębu, ale mi ogórki
miękły
> - chyba od nich.
> --
>
> Ikselka.
Podstawowy na małosolne. Od dębu nie miekną - tać pełne grabników...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2010-02-25 19:45:06
Temat: Re: Mięso
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1ar20shdy293a$.1ebm75hor2w99$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 25 Feb 2010 20:30:22 +0100, Prawusek napisał(a):
>
> > "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:pzl6h5qd9nod$.19llbv1prt943$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Wed, 24 Feb 2010 07:42:01 +0100, Misiek napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "KKrzych" <w...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:hm1fsu$cvi$1@inews.gazeta.pl...
> >>>>
> >>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>> news:1kec8v56tgwb2.1kpf89zlr4kz2.dlg@40tude.net...
> >>>>>
> >>>>> Teraz są to po prostu ogórki solone - proces kiszenia ze względu na
> > normy
> >>>>> unijne został sprowadzony praktycznie do zera. Podobnie kapusta
> > kiszona -
> >>>>
> >>>> Nooo, to by wyjaśniało tę "głębię" smaku.
> >>>> Nie ma to jak ogórki domowe, z dorzuconą do słoiczka małą ostrą
> > papryczką.
> >>>> Mniam :)
> >>>>
> >>>> Pozdrawiam,
> >>>> KKrzych
> >>>>
> >>>
> >>> I czosnek !!!! Koniecznie spora ilość.. i korzeń chrzanu...
> >>
> >> I basienne baldachy kopru! Dużo. Dużo.
> >> --
> >>
> >> Ikselka.
> >
> > Ubożuchny skład.
>
> Nosz, podstawowy. Ja oprócz ww. daję też krążki obranej marchwi, liście
> porzeczki czarnej i wiśni. Kiedyś dawałam liście dębu, ale mi ogórki
miękły
> - chyba od nich.
Tyż ubogi...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2010-02-26 05:57:42
Temat: Re: Mięso
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ar20shdy293a$.1ebm75hor2w99$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 25 Feb 2010 20:30:22 +0100, Prawusek napisał(a):
> Nosz, podstawowy. Ja oprócz ww. daję też krążki obranej marchwi, liście
> porzeczki czarnej i wiśni. Kiedyś dawałam liście dębu, ale mi ogórki
> miękły
> - chyba od nich.
> --
>
> Ikselka.
Wszystko w Twojej obecnosci mieknie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |