« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-11 11:30:15
Temat: Moja ulubiona szarlotkaCiasto:
3 szk. mąki,
1/2 szk. cukru,
całą paczka margaryny,
3 jaja,
szczypta soli,
cukier waniliowy,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
Zagnieść ciasto ze wszystkich składników.
Nadzienie:
1,5 kg jabłek,
1/2 szk. cukru,
2 torebki cukru waniliowego,
cynamon.
Jabłka zetrzeć na tartce o dużych otworach i wymieszać z pozostałymi
składnikami nadzienia.
Dwie trzecie ciasta, rozwałkować i wyłożyć na blachę, przykryć masą jabłkową
i pozostałą częścią ciasta. Piec okolo godzinę w temperaturze około 200
stopni.
Slodkich wypieków
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |