« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-20 13:19:00
Temat: MojoDostalam w prezencie zestaw 4 Mojos - ponoc specjalnosc lokalna na Teneryfie.
No niby w jenzykach jest tam napisane, ze to mozna do ryby ( najlepiej
tuńczyka, ale oni nie znaja naszych cen na te rybe), do grilla i tak w ogole
do jedzenia. Brawo!
A ja podpytuje grupe : może kto z Was ma jakoweś doswiadczenia z tymi dziwnymi
sosami? Jakies wskazowki? Moze za szkiełko do serwantki i chwalic sie
znajomym? Inne supozycje? Ze zlasowanym od upalu pomyslunkiem Qd
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-20 15:55:38
Temat: Re: Mojo
----- Original Message -----
From: "kudlata" <k...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, August 20, 2002 3:19 PM
Subject: Mojo
> Dostalam w prezencie zestaw 4 Mojos - ponoc specjalnosc lokalna na
Teneryfie.
> No niby w jenzykach jest tam napisane, ze to mozna do ryby ( najlepiej
> tuńczyka, ale oni nie znaja naszych cen na te rybe), do grilla i tak w
ogole
> do jedzenia. Brawo!
> A ja podpytuje grupe : może kto z Was ma jakoweś doswiadczenia z tymi
dziwnymi
> sosami? Jakies wskazowki? Moze za szkiełko do serwantki i chwalic sie
> znajomym? Inne supozycje? Ze zlasowanym od upalu pomyslunkiem Qd
> --
Mojos sie tradycyjnie na kanarach serwuje z ziemniakami gotowanymi w
mundurkach w slonej wodzie morskiej - maja krysztalki soli na skorce -
mysle, ze w warunkach domowych bylyby pyszne z ziemniakami w mundurkach
upieczonymi w folii w piekarniku. Uwaga - zazwyczaj mojos sa piekielnie
ostre (zwlaszcza czerwone - robione z ostrych papryczek) lub czonskowe -
mojo verde - czyli to zielone.
zazdrozcze - Herbatka efemeryczna :-)))
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |