Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nadziewane kwiaty cukini

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nadziewane kwiaty cukini

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-22 02:49:21

Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
Od: "f." <f...@p...net> szukaj wiadomości tego autora



Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message
news:397913D2.C85E1AF4@west.net...
> Przekopalam sie przez pare folderow, i znalazlam pare ciekawych
> przepisow, o ktorych dawno zapomnialam. Oto jeden z nich:
> 8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
cut............
> Magdalena Bassett

Ja maczalem kwiaty cukini w ciescie nalesnikowym i smazylem jak frytki....
Raczej dla fanu niz zeby sie tym najesc...
F.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-22 03:24:03

Temat: Nadziewane kwiaty cukini
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Przekopalam sie przez pare folderow, i znalazlam pare ciekawych
przepisow, o ktorych dawno zapomnialam. Oto jeden z nich:
8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
sie malutkie owoce zawiaza, ale zanim kwiat odpadnie.
250 gr sera ricotta albo twarogu
1 duze jajo
2 lyzki stopionego masla
1/4 szklanki startego parmezanu
1/4 lyzeczki soli
pieprz do smaku
1 lyzka maki zwyklej
1 lyzka maki kartoflanej
topione maslo z posiekana szalwia na polanie po wierzchu

Zmieszac wszystkie skladniki nadzienia oprocz maki i kwiatow, ubic mocno
mikserem. Nadzienie powinno byc dosc ostre. Dodac make i wymieszac.
Nadziewac kwiaty do 3/4 pojemnosci, i scisnac platki razem na czubku.
Najlepiej nadziewac rekawem cukierniczym czy z worka plastikowego z
odcietym rogiem. Delikatnie wkladac do gotujacej wody i gotowac okolo 6
minut bez przykrycia, nie w strasznych bablach, tylko srednio gotujacej
sie wodzie. Wiadomo, ze sa gotowe, gdy sie je troche scisnie palcami w
srodku i nadzienie wydaje sie twarde az do srodka. Odcedzic lyzka
wazowa, podac na polmisku polane maslem z szalwia.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-28 17:40:59

Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
Od: Maciej DABROWSKI <m...@e...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


On Fri, 21 Jul 2000, Magdalena Bassett wrote:
> 8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
> sie malutkie owoce zawiaza, ale zanim kwiat odpadnie.

Troche pozno... ;-)
Jak to smakuje? Wyglada? Czy nadaje sie na obiad dla... przyszlej
tesciowej? ;-)


Maciek - IGI


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy znacie coś tłustego w kuchni chinskiej?
Witam wszystkich
Tzaziki - jaki serek najlepszy?
Przeprowadzka
Hamburgery

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »