| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-22 02:49:21
Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message
news:397913D2.C85E1AF4@west.net...
> Przekopalam sie przez pare folderow, i znalazlam pare ciekawych
> przepisow, o ktorych dawno zapomnialam. Oto jeden z nich:
> 8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
cut............
> Magdalena Bassett
Ja maczalem kwiaty cukini w ciescie nalesnikowym i smazylem jak frytki....
Raczej dla fanu niz zeby sie tym najesc...
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-22 03:24:03
Temat: Nadziewane kwiaty cukiniPrzekopalam sie przez pare folderow, i znalazlam pare ciekawych
przepisow, o ktorych dawno zapomnialam. Oto jeden z nich:
8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
sie malutkie owoce zawiaza, ale zanim kwiat odpadnie.
250 gr sera ricotta albo twarogu
1 duze jajo
2 lyzki stopionego masla
1/4 szklanki startego parmezanu
1/4 lyzeczki soli
pieprz do smaku
1 lyzka maki zwyklej
1 lyzka maki kartoflanej
topione maslo z posiekana szalwia na polanie po wierzchu
Zmieszac wszystkie skladniki nadzienia oprocz maki i kwiatow, ubic mocno
mikserem. Nadzienie powinno byc dosc ostre. Dodac make i wymieszac.
Nadziewac kwiaty do 3/4 pojemnosci, i scisnac platki razem na czubku.
Najlepiej nadziewac rekawem cukierniczym czy z worka plastikowego z
odcietym rogiem. Delikatnie wkladac do gotujacej wody i gotowac okolo 6
minut bez przykrycia, nie w strasznych bablach, tylko srednio gotujacej
sie wodzie. Wiadomo, ze sa gotowe, gdy sie je troche scisnie palcami w
srodku i nadzienie wydaje sie twarde az do srodka. Odcedzic lyzka
wazowa, podac na polmisku polane maslem z szalwia.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-28 17:40:59
Temat: Re: Nadziewane kwiaty cukini
On Fri, 21 Jul 2000, Magdalena Bassett wrote:
> 8-10 kwiatow cukini czy innych kabaczkow, najlepiej zaraz po tym, jak
> sie malutkie owoce zawiaza, ale zanim kwiat odpadnie.
Troche pozno... ;-)
Jak to smakuje? Wyglada? Czy nadaje sie na obiad dla... przyszlej
tesciowej? ;-)
Maciek - IGI
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |