Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nalesniki, było Achtung Pasztet.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nalesniki, było Achtung Pasztet.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-05 12:32:53

Temat: Nalesniki, było Achtung Pasztet.
Od: "didi" <d...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

Oto perzepis na naleśniki meksykańskie:

Naleśniki:
13 dag kaszki kukurydzianej,
10 dag mąki pszennej,
3 jajka,
1,5 szklanki wody.

Wszystko wymieszać i odstawić na 30 min.

Farsz:
1 duża cebula,
2-3 ząbki czosnku,
40 dag mielonego wieprzowo - wołowego,
2 puszki pomidorów,
10 dag goudy,
10 dag półtłustego twarogu,
kilkanaście czarnych oliwek.

Ciasto ponownie wymieszać, zagęścić lub rozrzedzić jaśli ma złą konsystencję
i smażyć naleśniki (ma wyjść plusk minusk 8).

Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć razem z mięsem. Dodać rozdrobnione
pomiory z zalewą i dusić aż zgęstnieje. Doprawić solą pieprzem i duuużą
ilością chili :PPP.
Żółty ser zetrzeć na grubej tarce, połowę wymieszać z pokruszonym twarogiem.
Oliwki posiekać. Na każdy naleśnik nałożyć mięsko, posypać serkami i
oliwkami, zawinąć i przyszpilić wykałaczką. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu,
posypać resztą goudy i zapiekać 10 min w piekarniku.

Powyższy przepis jest zapożyczony (już nie wiem skąd), a ja go modyfikuję.
Część mięska można zastąpić czerwoną fasolą z puchy lekko nadgniecioną.
Można też wsadzić w środek trochę pokrojonej kapusty pekińskiej i świerzej
papryki (wtedy jeszcze mniej mięska). Moim zdaniem ta ostatnia wersja jest
najlepsza.
Hmmmm życzę smacznego didi



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-05 15:37:46

Temat: Re: Nalesniki, było Achtung Pasztet.
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Oto perzepis na naleśniki meksykańskie:
>
>

Nadzienie ma moze cos z meksyku,ale ciasto na nalesniki raczej nie.
Meksykanie pieka tortille, ktorych ciasto jest zrobione z maki pszennej,
kukurydzianej (nie kaszki a maczki bo to spora roznica w ziarnistosci)
odrobiny soli i wody. Ciasto takie walkuje sie na cieniutkie placki a potem
smazy na odrobinie oleju.
Robic z tym mozna potem rozne rzeczy : zawijac, skladac, zapiekac - kazda
mozliwosc z roznymi nadzieniami.

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Achtung - Pasztet ANEKS
nietypowa prosba
sosy i kremy----ogolna tendencja
Re: OBIECALISCIE SOBIE ODCHUDZANIE?
Re: Piekarnik foliowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »