« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-01-22 16:03:24
Temat: Re: Nowa :)Krysia Thompson wrote:
> punkt drugi - zmodyfikowany - straszne ilosci wydrukow z
> komputera, w pudle, albo luzem, rowniez notes...niedawno go
> odkrylam i znalazlam krokiety z orzechami wedle Ramzesa. No? KTO
> Ramzesa pamieta?? :)))
Ja pamietam ;) A przepisy magazynuje w postai aleganckich plikow w
formacie tekstowym.
> Staropanisnstwo jakos nie wchodzi w gre
Raczej wrecz przeciwnie...
> a szwarcwald to tez i Skrzata o ile mnie cos nie myli
Ach, ja chce szwarcwald... Nie mam wisni w ankoholu, czemu nie mam ??
Ide robic sherry triffle.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-01-22 16:18:32
Temat: Re: Nowa :)On Sat, 22 Jan 2005 17:00:30 +0100, "Margola Sularczyk"
<margola@nu_spamie_pagadi.ruczaj.pl> wrote:
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa? w
>wiadomo?ci news:4st4v01tarpvc51tu5g1s1c16n809d11rf@4ax.com...
>> On Sat, 22 Jan 2005 13:17:38 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
>> wrote:
>>>
>>
>>
>> punkt drugi - zmodyfikowany - straszne ilosci wydrukow z
>> komputera, w pudle, albo luzem, rowniez notes...niedawno go
>> odkrylam i znalazlam krokiety z orzechami wedle Ramzesa. No? KTO
>> Ramzesa pamieta?? :)))
>
>Ja pami?tam Ramzesa, do dzi? podtuczam sie jej nies?ychanie s?odkim i
>kalorycznym mazurkiem z orzechami :)
>
>Margola
>
a ja sobei czasem robie zupe z brukselki. krem-zupe
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-01-22 16:19:30
Temat: Re: Nowa :)
>
>Ide robic sherry triffle.
>
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl
i TO jest dobra mysl!
jakiego koloru gararetka??
Pierrz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-01-22 16:29:51
Temat: Re: Nowa :)Krysia Thompson wrote:
>>Ide robic sherry triffle.
>>
>>
>>--
>>Kot
>>m...@p...onet.pl
>
>
>
> i TO jest dobra mysl!
> jakiego koloru gararetka??
W moim przepisie nie ma gararetki... Za to jest xeres, ktorego ni mom,
trzeba bedzie zastapic wisniowka.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-01-22 16:31:26
Temat: Re: Nowa :)In article <4...@p...onet.pl>,
m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
> xeres, ktorego ni mom,
> trzeba bedzie zastapic wisniowka.
A to się da ?!
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-01-22 17:02:09
Temat: Re: Nowa :)Wladyslaw Los wrote:
> In article <4...@p...onet.pl>,
> m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
>
>
>>xeres, ktorego ni mom,
>>trzeba bedzie zastapic wisniowka.
>
>
> A to się da ?!
Bedzie musialo ;)
Tak wogle, to w mojej mikroksiazeczce jest masa przepisow na trifle, a
we wstepie opisano ogolna zasade ich przygotowania: ma byc to nasaczone
sokiem lub syropem ciasto typu trifle sponge lub quatre-quarte, z
owocami lub innymi dodatkami (np. wlasnie gararetka), kremem angielskim,
bita smietana i roznymi ozdobnikami.
Czyli, z xeresem czy wisniowka, trifle i tak bedzie triflem ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-01-22 17:13:12
Temat: Re: Nowa :)In article <4...@p...onet.pl>,
m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> > In article <4...@p...onet.pl>,
> > m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
> >
> >
> >>xeres, ktorego ni mom,
> >>trzeba bedzie zastapic wisniowka.
> >
> >
> > A to się da ?!
>
> Bedzie musialo ;)
>
> Tak wogle, to w mojej mikroksiazeczce jest masa przepisow na trifle, a
> we wstepie opisano ogolna zasade ich przygotowania: ma byc to nasaczone
> sokiem lub syropem ciasto typu trifle sponge lub quatre-quarte, z
> owocami lub innymi dodatkami (np. wlasnie gararetka), kremem angielskim,
> bita smietana i roznymi ozdobnikami.
>
> Czyli, z xeresem czy wisniowka, trifle i tak bedzie triflem ;)
A to nie wątpię. Jednak będzie to zupełnie inne trifle.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-01-22 17:16:39
Temat: Re: Nowa :)On 22 Jan 2005 17:29:51 +0100, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>>>Ide robic sherry triffle.
>>>
>>>
>>>--
>>>Kot
>>>m...@p...onet.pl
>>
>>
>>
>> i TO jest dobra mysl!
>> jakiego koloru gararetka??
>
>W moim przepisie nie ma gararetki... Za to jest xeres, ktorego ni mom,
>trzeba bedzie zastapic wisniowka.
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl
Jak to nie ma galaretki???? sherry musi gdzies byc przeciez!
ale bez galaretki? to juz nie bedzie trifle...:/
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-01-22 17:19:13
Temat: Re: Nowa :)On Sat, 22 Jan 2005 18:13:12 +0100, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <4...@p...onet.pl>,
> m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
>
>> Wladyslaw Los wrote:
>> > In article <4...@p...onet.pl>,
>> > m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
>> >
>> >
>> >>xeres, ktorego ni mom,
>> >>trzeba bedzie zastapic wisniowka.
>> >
>> >
>> > A to się da ?!
>>
>> Bedzie musialo ;)
>>
>> Tak wogle, to w mojej mikroksiazeczce jest masa przepisow na trifle, a
>> we wstepie opisano ogolna zasade ich przygotowania: ma byc to nasaczone
>> sokiem lub syropem ciasto typu trifle sponge lub quatre-quarte, z
>> owocami lub innymi dodatkami (np. wlasnie gararetka), kremem angielskim,
>> bita smietana i roznymi ozdobnikami.
>>
>> Czyli, z xeresem czy wisniowka, trifle i tak bedzie triflem ;)
>
>A to nie wątpię. Jednak będzie to zupełnie inne trifle.
>
>Władysław
Ale BEZ galaretki? To straszne!
a poza tym podoba mi sie creme anglaise (cz anglais) ...czyli
budyn...
aaa, Kocie cos mi po glowie chodzilo i sie przypomnialo wlasnie
apropo kremu angielskiego...pamietasz moj deser w wyjatkowej
knajpie, ktora opisalam po moich urodzinach? ten creme caremel to
z nazwy, nazwy, hehehe
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-01-22 17:26:38
Temat: Re: Nowa :)Wladyslaw Los wrote:
> A to nie wątpię. Jednak będzie to zupełnie inne trifle.
Ale nadal sherry ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |