Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "@" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Jaką patelnię lupić?
Date: Sat, 14 Feb 2015 22:50:12 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 43
Message-ID: <mbofut$89k$1@node1.news.atman.pl>
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-68-117-198.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1423950621 8500 89.68.117.198 (14 Feb 2015 21:50:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 Feb 2015 21:50:21 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
X-Antivirus: avast! (VPS 150214-2, 2015-02-14), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361219
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Adam" <A...@A...pl> napisał w wiadomości
news:54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl...
> Witam
>
> Gotowanie nie jest moją mocną stroną,
> a odbija się to przede wszystkim na patelniach.
> Bardzo często coś mi się przypala, potem muszę
> taką patelnię czyścić, w wyniku czego bardzo
> szybko jest porysowana. Kupuję nową i całość
> się powtarza.
> Jaką patelnię kupić (nie musi być tania) żeby uniknąć
> przypalania i ewentualnie, gdy to się już stanie,
> żeby łatwo można było ją czyścić? I czym czyścić?
>
> Będę wdzięczny za rady.
>
> Pozdrawiam
> Adam
>
Polecilabym Ci ceramiczna.
Moim zdaniem najlatwiejsza w "obsludze", tzn. mozna smazyc bez tluszczu, w
porownaniu do innych patelni nic nie przywiera, czyszczenie banalne - zarazz
po zdjeciu smazenca z patelni wystarczy przeplukac ja goraca woda i
przetrzec sciereczka albo recznikiem papierowym.
Mialam rozne patelnie - zeliwne (tez niezle), ze stali nierdzewnej,
teflonowe (tefala) i zdecydowanie optuje za ceramiczna. Nie mam super
patelni za nieboskie pieniadze - kupilam w hipermarkecie komplet 3 patelni
plus dodatkowo plaska do nalesnikow. i wszystkie inne poszly w odstawke.
Czasami uzywam pseudo-woka pokrytego teflonem (kiedy robie "chinszczyzne)
kupionego w tesco za jakies 25 zł. i sprawdza sie doskonale.
Poza tym wazne jest co i na jakim tluszczu smazysz, bo kazdy rodzaj tluszczu
ma inna temperature spalania.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
|