« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-02 20:26:24
Temat: Pasztet z kuryChciałabym upiec pasztet z mięsa kury. Może ktoś ma doświadczenie w tej
dzie-
dzinie i powie mi, co trzeba dodać do tego mięsa i w jakich proporcjach.
Dziękuję,E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-02 22:01:56
Temat: Odp: Pasztet z kuryUżytkownik Ewa <e...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b6fh3b$kre$...@a...news.tpi.pl...
> Chciałabym upiec pasztet z mięsa kury. Może ktoś ma doświadczenie w
tej
> dzie-
> dzinie i powie mi, co trzeba dodać do tego mięsa i w jakich
proporcjach.
Tu przepis na pasztet:
http://tinylink.com/?QzBtsBOFty
tu link do zbioru postow o pasztetach:
http://tinylink.com/?j8YfxfR4CM
inne w archiwum grupy, link ponizej.
Smacznego!
--
cieplutko pozdrawia Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
Netykieta: http://www2.gazeta.pl/usenet/1,22781,705977.html
Archiwum grupy: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 06:38:58
Temat: Re: Pasztet z kurypodgotowane mięso drobiowe - powiedzmy ok 1 kg, ok 0,5 kg słoniny
podgotowanej, 0,5 kg podrobów drobiowych podgotowanych (bez wątróbki),
0,2-0,3 kg wątróbki drobiowej, warzywa od z gotowanego mięsa ( marchew,
pietrzuszka, seler, por, cebula), kilka grzybków suszonych (zaparzanych),
zółtka - 2-3, ubita piana z jajek, pieprz, sól, gałka muszkatałowa (w
proszku).
Wszystkie składniki stałe (mięso, warzywa, grzyby) mielimy, potem dodajemy
resztę, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Foremkę natłuszczamy i posypujemy
bułką tartą lub wykładamy cienko krojonymi plastrami słoniny surowej lub
wędzonej ( potem, po włożeniu pasztetu jego wierzch również obkładamy
słoniną).
Wstawiamy do pieca 150-180 stopni na ok godzinę.
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |