From: "Orion" <o...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9db2mp$i6q$1@sunsite.icm.edu.pl>
<1et5ief.don6b91cfmujmN%wlos@tele.com.pl>
Subject: Odp: marynata na grill
Date: Thu, 10 May 2001 13:16:36 +0200
Lines: 22
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: 10.129.128.90
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.129.128.90
Message-ID: <3afa7810$1@news.astercity.net>
X-Trace: 10 May 2001 13:14:24 +0100, 10.129.128.90
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!10.129.128.90
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51382
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1et5ief.don6b91cfmujmN%wlos@tele.com.pl...
> Do stekow, zwlaszcza z poledwicy nie stosowalbym zadnych marynat ani
> innych tego typu przypraw. Sa miekkie z natury, piecze sie je chwile i
> szkoda smaku miesa.
Wladyslawie ! Czy na pewno wiesz o czym piszesz ?
Poledwica miekka z natury ?
http://kuchnia.serwisy.net/forumitd/archiwpt/pt1.htm Pod tym adresem
znajdziesz przepis na poledwice w sosie dijon . Nawet tak podana wymaga
delikatnego marynowania. Ma to na celu zmiekczenie,wydelikacenie i
wysublimowanie smaku wlasnie.
Oczywiscie nie jest to konieczne przy grillowaniu. W ostatecznosci mozna
nawet nie piec i spozyc na surowo. Rozmawiamy o SZTUCE grillowania a
nie o nawykach konsumcyjnych.
Pracy jest w ten sposób o wiele wiecej i
nie w kazdych okolicznosciach zabiegi takie sa uzasadnione, ale jezeli ktos
nie jest smakoszem to najczesciej zadowala sie piwem i spalonym stekiem.
Orion
|