Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-25 20:20:30

Temat: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Potrzebujemy: 2 ogorki, 20 g masla, lyzeczke maki, szklanke
mleka, szklanke smietany, 4 listki miety, sol i pieprz.
Obieramy ogorki i kroimy je na takie cwiarteczki co na talerzyk
do chrupania bysmy pokroili i usuwamy pestki (?). Teraz
wrzucamy ogorki na 15 minut do posolonej, wrzacej wody. W tym czasie
z maki, masla, mleka, soli i pieprzu robimy beszamel dodajac na
koncu smietane. Wylewamy sos na ogorki i podajemy posypane mieta....

(dziwolag)

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-25 20:26:51

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: "Grzegorz Ostrowski" <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie chce mi sie pisac pod postem.
Poza tym chce mi sie uzyc slowa uwazanego powszechnie za "wulgarne", wiec
jesli kto wrazliwy, niech nie czyta dalej....
Ale mi sie wydaje, ze ta potrawa jest zajebista...
Ja bym to jeszcze zapiekl przez chwile i jakas zielenina posypal -
szczypiorkiem, natka pietruszki...
[brrr, nie doczytalem, jest mieta]
i chyba odrobina parmezanu
... i jeszcze bagietka
... i jeszcze lyk wina wytrawnego, bialego, mocno zimnego...

pozdr,
grzesio [nudny]
http://www.mniammniam.pl - tym razem sie udalo, a co?!

Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:afait2$b4r$1@news.tpi.pl...
>
> Potrzebujemy: 2 ogorki, 20 g masla, lyzeczke maki, szklanke
> mleka, szklanke smietany, 4 listki miety, sol i pieprz.
> Obieramy ogorki i kroimy je na takie cwiarteczki co na talerzyk
> do chrupania bysmy pokroili i usuwamy pestki (?). Teraz
> wrzucamy ogorki na 15 minut do posolonej, wrzacej wody. W tym czasie
> z maki, masla, mleka, soli i pieprzu robimy beszamel dodajac na
> koncu smietane. Wylewamy sos na ogorki i podajemy posypane mieta....
>
> (dziwolag)
>
> AgataW.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-26 10:10:00

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Nie chce mi sie pisac pod postem.
> Poza tym chce mi sie uzyc slowa uwazanego powszechnie za "wulgarne",
wiec
> jesli kto wrazliwy, niech nie czyta dalej....
> Ale mi sie wydaje, ze ta potrawa jest zajebista...

Wyobraź sobie, że dla starszego pokolenia to słowo ma brzydkie konotacje
[ciekawe dlaczego?] a tak naprawdę wywodzi sie ono od niewinnego zajoba.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Słowa zostawiają głębsze rany niż miecz."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-26 10:15:06

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 26 Jun 2002 12:10:00 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:

>> Nie chce mi sie pisac pod postem.
>> Poza tym chce mi sie uzyc slowa uwazanego powszechnie za "wulgarne",
>wiec
>> jesli kto wrazliwy, niech nie czyta dalej....
>> Ale mi sie wydaje, ze ta potrawa jest zajebista...
>
>Wyobraź sobie, że dla starszego pokolenia to słowo ma brzydkie konotacje
>[ciekawe dlaczego?] a tak naprawdę wywodzi sie ono od niewinnego zajoba.
>;-)


aten "zajob" to niby oid czego wyszedl?

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-26 10:38:08

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk
> napisal w wiadomosci news:h05jhuseeersktskct3klb957bbino2jfr@4ax.com...

> aten "zajob" to niby oid czego wyszedl?
>
> Trysia
> K.T. - starannie opakowana

oj, Krysia, Ty dzisiaj podpuszczalska jestes ;))))


Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-26 10:42:44

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 26 Jun 2002 12:38:08 +0200, "Jola L-L"
<j...@i...pl> wrote:

>
>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk
>> napisal w wiadomosci news:h05jhuseeersktskct3klb957bbino2jfr@4ax.com...
>
>> aten "zajob" to niby oid czego wyszedl?
>>
>> Trysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>oj, Krysia, Ty dzisiaj podpuszczalska jestes ;))))
>
>
> Jola L-L
>
bo mnie katar sienny meczy..musze to przewalic na kogo innego.
Jerzego mialam akurat pod reka...ale on sie mnie nie boi...no
moze czasem...jak wystepuje jako kot

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-26 11:34:08

Temat: Re: Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> bo mnie katar sienny meczy..musze to przewalic na kogo innego.
> Jerzego mialam akurat pod reka...ale on sie mnie nie boi...no
> moze czasem...jak wystepuje jako kot

Nic z tego, a katar mam swój.

--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Slowa zostawiaja glebsze rany niz miecz."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szkola kucharska
Gofry
Gdzie jest Herbatka?
Pizza, ale prawdziwa. jak?
Co sie dzieje z PuszKKKa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »