Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Parówki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Parówki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-09 11:00:38

Temat: Re: Parówki
Od: "Lukasz Madeksza@Uni" <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

mleczarz wrote:

> Chciałbym poznać prawdziwe strony parówek:)
> lubiący parówki:)

AFAIK w wiekszosci wypadkow parowki robi sie z "odpadow", czyli resztek
niewykorzystanych przy produkcji innych produktow.

Ale sa tez takie (odpowiednio drogie oczywiscie), gdzie uzywa sie
"prawdziwego" miesa. Ja lubie drobiowe Morlin lub Krakusa bo sa dobre.

Pozdrawiam
--
Lukasz "Mikie" Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-09 14:00:13

Temat: Re: Parówki
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

W telewizorni podali, a u znajomego pracownika pobliskiej masarni
dowiedzialem sie, ze:
- O parowkach cielecych mowi sie, ze mieso w nich zawarte nie lezalo
nawet kolo cieleciny!
- Do parowek dodaje sie sporo (okolo 5-15%) maczki z... kosci
drobiowyh, a o tluszczu, skorach i innych "podrobach" nie wspomne...

Sojowe mi tylko zostaly czy jak?

--
Pozdrawiam serdecznie
Maciej Lewczuk / Redakcja CD-Action
Sukiennice 6 (3 piętro),50-107 Wrocław
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-09 14:37:55

Temat: Re: Parówki
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik mleczarz <s...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:avibee$49e$...@s...futuro.pl...
> Witam
> Czy zna ktoś skład parówek? Jak to jest, ma ktoś jakiś link, info na
ten temat?
> Chciałbym poznać prawdziwe strony parówek:)
> lubiący parówki:)
> mleczarz


Poszukaj w naszym archiwum, był kilka miesięcy temu artykuł w "GW",
w którym dziennikarz opisał przepracowany tydzień w masarni - prawdziwy
horror. Była na ten temat duża dyskusja na Grupie

--
pozdr.Alex
"Smakoszostwo jest aktem naszej władzy sądzenia, którym
przyznajemy pierwszeństwo temu, co naszemu smakowi miłe,
nad tym, co nie ma tej zalety."
A. B. S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-09 14:56:01

Temat: Re: Parówki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 09 Jan 2003 15:00:13 +0100, "Maciej L."
<m...@c...com.pl> wrote:

>W telewizorni podali, a u znajomego pracownika pobliskiej masarni
>dowiedzialem sie, ze:
> - O parowkach cielecych mowi sie, ze mieso w nich zawarte nie lezalo
>nawet kolo cieleciny!
> - Do parowek dodaje sie sporo (okolo 5-15%) maczki z... kosci
>drobiowyh, a o tluszczu, skorach i innych "podrobach" nie wspomne...
>
>Sojowe mi tylko zostaly czy jak?


a ciekawe CZYM ta soja karmiona byla ;))

Trys

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-09 16:36:49

Temat: Re: Parówki (P)
Od: "kamas.hw" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "mleczarz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avibee$49e$1@szmaragd.futuro.pl...
> Witam
> Czy zna ktoś skład parówek? Podobno gdyby miały być prawdziwymi parówkami,
> to musiałyby kosztować tyle co szynka. Obiło mi się o uszy, że jest w nich
> duuuużo "Mendelejewa" i od dawna już np. w przedszkolach nie karmią dzieci
> parówkami bo strach... Jak to jest, ma ktoś jakiś link, info na ten temat?
> Chciałbym poznać prawdziwe strony parówek:)
>
przepis na "prawdziwe" parówki:

1 kg wieprzowiny chudej
0,5 kg wieprzowiny tłustej
0,5 kg podgardla
1 kg wołowiny, cielęciny, drobiu
sól, saletra i przyprawy

--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk GG 5420750; ICQ 14539957










--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 01:29:53

Temat: Re: Parówki
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 9 Jan 2003 09:58:01 +0000 (UTC),
G...@U...onet.pl (Grzegorz Janoszka) wrote:


>Wiesz, młynkami koloidowymi można zmielić wszystko - nogi, skóry, głowy,
>płuca, nerki, wymiona - najgorszy syf.
>Wystarczy to potem doprawić i ludzie jedzą :)

Doda sie polifosforanow to i wiadro wody wsiaknie i nie wycieknie,
czas kutrowania przeklada sie liniowo na zawartosc powietrza - parowka
wyglada poteznie, wazy mikro i polowa tej wagi to kranowa - dopiero
druga polowa to te sciegna, lby i kopyta...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 11:55:55

Temat: Re: Parówki
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson napisał:
>>Sojowe mi tylko zostaly czy jak?
>
>
> a ciekawe CZYM ta soja karmiona byla ;))


Podobno ekologicznie pedzone sa ;-D


--
Pozdrawiam serdecznie
Maciej Lewczuk / Redakcja CD-Action
Sukiennice 6 (3 piętro),50-107 Wrocław
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-11 23:23:59

Temat: Re: Parówki
Od: "Ewa" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "mleczarz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avibee$49e$1@szmaragd.futuro.pl...
> Witam
> Czy zna ktoś skład parówek

a moze z tego?;)
http://web.dkm.cz/koplih/htf/19-Meat%20Me%20For%20Lu
nch.swf
ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pyszna jarzynka zimowa [P]
mrozenie masła
ciastka korzenne
Znowu zrobilam dziwne cos....
Ukrainska solanka poszukiwana!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »