« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-05 19:54:16
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Marthy wrote:
> Witam,
>
> mam pytanie technologiczne ;-)
> Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale (bez
> zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto), czy po
> przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?
>
Myslisz, ze to ma jakis wplyw na smak ?? ;))
Ja bym zawinela tak, jak misie wydaje najbardziej estetycznie. A misie
wydaje najbardziej estetycznie jak koncowki wystaja ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-05 19:57:34
Temat: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Witam,
mam pytanie technologiczne ;-)
Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale (bez
zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto), czy po
przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?
--
Marthy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 20:12:11
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Kot <m...@p...onet.pl> napisal(a):
>> Czy parowki owijacie ciastem cale (z zaklejaniem koncow ciasta), cale
>> (bez zaklejania, widac konce parowek, ale nie wystaja poza ciasto),
>> czy po przekatnej (konce parowek wyraznie wystaja)?
> Ja bym zawinela tak, jak misie wydaje najbardziej estetycznie. A misie
> wydaje najbardziej estetycznie jak koncowki wystaja ;)
Widzisz, ja tez mialem tak zrobic, poza tym np. z serem wygladaloby to moze
jakos ladnie :-) Zastanawia mnie tylko czy wystajace konce nie spieka sie za
bardzo? :-/
No i wlasnie - ile tak orientacyjnie powinny siedziec w piecu? Musze trafic
mniej wiecej na godzine, kiedy wraca z pracy moja prawiezonka :->
--
Marthy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 20:23:34
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Dnia Wed, 5 Jan 2005 21:12:11 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Marthy*, w
wiadomości news:<news:crhh5l$84c$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Widzisz, ja tez mialem tak zrobic, poza tym np. z serem wygladaloby to moze
> jakos ladnie :-) Zastanawia mnie tylko czy wystajace konce nie spieka sie za
> bardzo? :-/
Jeśli robię z serem zawijam całe, żeby nie wypłynął.
> No i wlasnie - ile tak orientacyjnie powinny siedziec w piecu? Musze trafic
> mniej wiecej na godzine, kiedy wraca z pracy moja prawiezonka :->
20 minut tak około chyba... nie pamiętam dokładnie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-05 23:06:18
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Robie zawiniete w calosci, bo z serem. Inaczej tyle sera nie wepchne! :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-06 11:39:55
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Marthy <m...@w...pl> napisal(a):
> mam pytanie technologiczne ;-)
Jeszcze jedno - w przepisie wymieniony jest 1 proszek do pieczenia. Mam
wsypac caly, czy stosownie do ilosci ciasta, czyli ok. 1 lyzeczki? :-)
Za chwile zaczynam, wiec prosze o szybka odpowiedz :-D
--
Marthy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-06 12:02:35
Temat: Re: Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)Dnia Thu, 6 Jan 2005 12:39:55 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Marthy*, w
wiadomości news:<news:crj7h5$r5o$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Jeszcze jedno - w przepisie wymieniony jest 1 proszek do pieczenia. Mam
> wsypac caly, czy stosownie do ilosci ciasta, czyli ok. 1 lyzeczki? :-)
> Za chwile zaczynam, wiec prosze o szybka odpowiedz :-D
jeśli robisz z ilości mąki i sera jak w przepisie, to proszek też jak w
przepisie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |