Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierogi z mięsem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pierogi z mięsem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-17 21:34:29

Temat: Pierogi z mięsem
Od: "Ewa" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Został mi z rosołu całkiem ładny kawałek wołowiny i mam zamiar wykorzystać
go do pierogów. Robiłam takie kiedyś, były smaczne, ale farsz za suchy i
strasznie się rozsypywał przy nadziewaniu.Co się jeszcze daje do takiego
mięsnego farszu oprócz smażonej cebulki?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-17 21:38:38

Temat: Re: Pierogi z mięsem
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9vlodn$npm$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Został mi z rosołu całkiem ładny kawałek wołowiny i mam zamiar wykorzystać
> go do pierogów. Robiłam takie kiedyś, były smaczne, ale farsz za suchy i
> strasznie się rozsypywał przy nadziewaniu.Co się jeszcze daje do takiego
> mięsnego farszu oprócz smażonej cebulki?

Farsz, żeby się nie rozsypywał musi być dość tłusty, więc ta cebulka musi
być drobno pokrojona i zasmażona w tłuszczu, bez oszczędzania na tłuszczu,
no ale bez przesady... No i oczywiście jajeczko... Lub nawet dwa - zależnie
od tego ile masz mięsa...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-17 21:46:03

Temat: Re: Pierogi z mięsem
Od: WKN <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Joanna Duszczyńska" wrote:

> Farsz, żeby się nie rozsypywał musi być dość tłusty, więc ta cebulka musi
> być drobno pokrojona i zasmażona w tłuszczu, bez oszczędzania na tłuszczu,
> no ale bez przesady... No i oczywiście jajeczko... Lub nawet dwa - zależnie
> od tego ile masz mięsa...
> --

Można też: podsmażoną na złoto cebulkę + jajeczko albo dwa + zmielona ugotowana
marchewka (to jak nam z rosołu z woła zostanie) + kilka łyżek tegoż rosołu. I
ładnie wychodzi.
Ja to w ogóle lubię najbardziej pierogi z mięskiem w rosołku, nawet takim z
kostki, pycha :-)

Wkn

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-18 15:13:55

Temat: Re: Pierogi z mięsem - dzięki!
Od: "Ewa" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziewczyny, jesteście genialne! Dałam marchewkę, jajko, no i nie żałowałam
tłuszczyku (ale w granicach przyzwoitości;)) Wyszły super - dzięki!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Do uzytkownikow expresow cisnieniowych.
kasza manna-jak ugotowac?
makowiec - poradzcie
olej kukurydziany
Mrożenie pierogów?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »