« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-17 21:34:29
Temat: Pierogi z mięsemZostał mi z rosołu całkiem ładny kawałek wołowiny i mam zamiar wykorzystać
go do pierogów. Robiłam takie kiedyś, były smaczne, ale farsz za suchy i
strasznie się rozsypywał przy nadziewaniu.Co się jeszcze daje do takiego
mięsnego farszu oprócz smażonej cebulki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-17 21:38:38
Temat: Re: Pierogi z mięsem
Użytkownik "Ewa" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9vlodn$npm$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Został mi z rosołu całkiem ładny kawałek wołowiny i mam zamiar wykorzystać
> go do pierogów. Robiłam takie kiedyś, były smaczne, ale farsz za suchy i
> strasznie się rozsypywał przy nadziewaniu.Co się jeszcze daje do takiego
> mięsnego farszu oprócz smażonej cebulki?
Farsz, żeby się nie rozsypywał musi być dość tłusty, więc ta cebulka musi
być drobno pokrojona i zasmażona w tłuszczu, bez oszczędzania na tłuszczu,
no ale bez przesady... No i oczywiście jajeczko... Lub nawet dwa - zależnie
od tego ile masz mięsa...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-17 21:46:03
Temat: Re: Pierogi z mięsem"Joanna Duszczyńska" wrote:
> Farsz, żeby się nie rozsypywał musi być dość tłusty, więc ta cebulka musi
> być drobno pokrojona i zasmażona w tłuszczu, bez oszczędzania na tłuszczu,
> no ale bez przesady... No i oczywiście jajeczko... Lub nawet dwa - zależnie
> od tego ile masz mięsa...
> --
Można też: podsmażoną na złoto cebulkę + jajeczko albo dwa + zmielona ugotowana
marchewka (to jak nam z rosołu z woła zostanie) + kilka łyżek tegoż rosołu. I
ładnie wychodzi.
Ja to w ogóle lubię najbardziej pierogi z mięskiem w rosołku, nawet takim z
kostki, pycha :-)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 15:13:55
Temat: Re: Pierogi z mięsem - dzięki!Dziewczyny, jesteście genialne! Dałam marchewkę, jajko, no i nie żałowałam
tłuszczyku (ale w granicach przyzwoitości;)) Wyszły super - dzięki!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |