Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!news.onet.
pl!news.bsi.net.pl!rzeszow.tpsa.pl
NNTP-Posting-Host: 213.77.191.73
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 28 Mar 2002 15:40:14 +0100
Message-ID: <2...@i...rzeszow.tpsa.pl>
Sender: news17 <n...@i...rzeszow.tpsa.pl>
From: "Tomek-Tw." <t...@b...pl>
Subject: Piers z indyka (pieczona) -Help!
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:102227
Ukryj nagłówki
Witam
Kupilem piers z indyka (filet) w jednym kawalku, ok 1.8 kg i chcialbym upiec
na swiateczny obiad
Jeszcze nigdy nie pieklem takiego kawalka tylko wieksze czesci (indyk w
calosci)
Jak upiec aby kawalek nie byl suchy?
Mam pomysl aby przemacerowac go dzien wczesniej w odpowieniej zalewie ale
nic mi nie przychodzi do glowy, tzn jaka zalewa pasuje do takiego miesa.
Moze macie jakies pomysly (z wlasnego doswiadczenie) na ww. zalewe?
Dzieki za pomoc
P.S. Wesloych Swiat wielkanocnych dla wszystkich grupowiczow. Smacznego
jajka, tlustego zajaca, i mokrego dyngusa:))
--
Pozdrawiam
Tomek-Tw.
e-mail: t...@b...pl; t...@p...fm
icq: 62660490; gg: 81195
|