| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-07 20:26:50
Temat: Piersi kurze jeszcze inaczejWlasnie wrocilam z konferencji lawendowej, gdzie podawali dania i desery
robione z lawenda. Ale jedno danie specjalnie przypadlo mi do gustu.
Wypytalam tych, ktorzy je przygotowali i odpowiedz byla mniej wiecej taka:
Cienko obrac skorke z pomaranczy i pokroic na nitki. Piersi kurze
sparzyc we wrzatku przez minute. Na patelni rozgrzac oliwe i dodac
skorke pomaranczowa plus pol lyzeczki kwiatow lawendy lub posiekanego
rozmarynu, jak ktos nie lubi lawendy). Po chwili dodac mieso i
podsmazyc, az bedzie na wylot biale. Skropic sokiem z pomaranczy. Podac
na ryzu wrazem z sosem z patelni. Mozna tez pokroic w paski i podac na
wierzchu zielonej salaty. Bardzo mi smakowaly.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-08 06:56:53
Temat: Re: Piersi kurze jeszcze inaczej
>
> Cienko obrac skorke z pomaranczy i pokroic na nitki.
wszystko dobrze, tylko w polskich realiach ta cienka skorka z pomaranczy to
sama chemia...
szkoda, bo skorki z cytrusow nie raz przydaja sie w kuchni, ale na czyste,
bez konserwantów to raczej nie ma u nas szans, za zadne pieniadze;-(
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |