« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-01-06 00:25:52
Temat: Podgrzewanie talerzyPodgrzewam je do temperatury 70-75°C w piekarniku, z moich obserwacji wynika że
najlepiej ciepło
trzymają talerze porcelanowe (nieco gorzej szklane), oczywiście im grubszy tym
lepiej.
Największa korzyść z podgrzewania talerzy to oczywiście zapobieganie szybkiemu
stygnięciu potrawy
(szczególnie na brzegach)
Polecam szczególnie w przypadku niewielkich dań, choć sprawdza się również w
przypadku typowych dań
obiadowych
--
Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
www.sigmeo.pl / k...@s...pl
NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-01-06 06:37:12
Temat: Re: Podgrzewanie talerzyOn 6 Sty, 01:25, vcore <0...@0...00> wrote:
> Podgrzewam je do temperatury 70-75°C w piekarniku, z moich obserwacji wynika że
najlepiej ciepło
> trzymają talerze porcelanowe (nieco gorzej szklane), oczywiście im grubszy tym
lepiej.
>
> Największa korzyść z podgrzewania talerzy to oczywiście zapobieganie szybkiemu
stygnięciu potrawy
> (szczególnie na brzegach)
>
> Polecam szczególnie w przypadku niewielkich dań, choć sprawdza się również w
przypadku typowych dań
> obiadowych
>
> --
> Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
>
> www.sigmeo.pl/ k...@s...pl
> NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
zawsze podgrzewam filizanki do kawy. ekspres mam przelewowy, co to sie
go stawia na gazie. przed nalaniem kawy zawsze wlewam wczesniej
wrzatek do filizanek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |