« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-25 20:51:10
Temat: Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"Na 6 osob potrzebujemy - 1 lyzke masla, 100 gr. cukru
brazowego, szczypte cynamonu, 2 lyzki likieru bananowego lub likieru
Curacao (do wyboru), 6 bananow pokrojonych na cwiartki po caaalej
dlugosci, 4 lyzki rumu, 6 porcyjek lodow smietanowych lub waniliowych
Rozpuszczamy maslo i wrzucamy cukier, cynamon i wlewamy
likier. Mieszamy i trzymamy na ogniu. Wrzucamy banany i opiekamy na
zloto. Teraz wlewamy rum, trzymamy chwile na ogniu i podpalamy.
Na talerzu kazdy dostaje swoje 4 kawalki bananow (hehehe
zgliszcza) i po lodowej kuli a calosc zostaje zalana sosem z
patelni...........
(znane)
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-26 11:55:09
Temat: Re: Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:afakmi$pl1$...@n...tpi.pl...
6 bananow pokrojonych na cwiartki po caaalej
> dlugosci> AgataW.
Moja lepsza połowa rozdziela banana na ćwiartki wciskając palec w
czubek(bez ogona) i on sam się "otwiera"
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |