Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-25 20:51:10

Temat: Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Na 6 osob potrzebujemy - 1 lyzke masla, 100 gr. cukru
brazowego, szczypte cynamonu, 2 lyzki likieru bananowego lub likieru
Curacao (do wyboru), 6 bananow pokrojonych na cwiartki po caaalej
dlugosci, 4 lyzki rumu, 6 porcyjek lodow smietanowych lub waniliowych

Rozpuszczamy maslo i wrzucamy cukier, cynamon i wlewamy
likier. Mieszamy i trzymamy na ogniu. Wrzucamy banany i opiekamy na
zloto. Teraz wlewamy rum, trzymamy chwile na ogniu i podpalamy.
Na talerzu kazdy dostaje swoje 4 kawalki bananow (hehehe
zgliszcza) i po lodowej kuli a calosc zostaje zalana sosem z
patelni...........

(znane)

AgataW.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-26 11:55:09

Temat: Re: Podpalamy banany (P) (fr) - "Banana Foster"
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:afakmi$pl1$...@n...tpi.pl...
6 bananow pokrojonych na cwiartki po caaalej
> dlugosci> AgataW.

Moja lepsza połowa rozdziela banana na ćwiartki wciskając palec w
czubek(bez ogona) i on sam się "otwiera"
pozdr.Alex


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ogorek pod beszamelem i nasiekana mieta (P)(fr.)
Szkola kucharska
Gofry
Gdzie jest Herbatka?
Pizza, ale prawdziwa. jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »