« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-10-07 22:57:48
Temat: Podroby - serca wieprzowe
Serce opłukać i wymyć z zakrzepów. Odkarajać z tłuszczu.
Następnie pokrajać w bardzo cienke, długie paski jak frytki.
Opłukać i wysuszyć. Dodac przyprawy najlepiej tylko sól i pieprz mielony
czarny. Panierowac w mące i jajku.
Smażyć w głębokim tłuszczu do usmażenia. Długo to nie trwa.
Otrzymujemy - mięsne, pożywne frytki - tanie i dobre.
Nadaja się nawet na imprezę - z widelczykami i wódką.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-10-07 23:16:56
Temat: Re: Podroby - serca wieprzoweGil napisał:
> Serce opłukać i wymyć z zakrzepów. Odkarajać z tłuszczu.
> Następnie pokrajać w bardzo cienke, długie paski jak frytki.
> Opłukać i wysuszyć. Dodac przyprawy najlepiej tylko sól
> i pieprz mielony czarny. Panierowac w mące i jajku.
> Smażyć w głębokim tłuszczu do usmażenia. Długo to nie trwa.
> Otrzymujemy - mięsne, pożywne frytki - tanie i dobre.
> Nadaja się nawet na imprezę - z widelczykami i wódką.
Serce się karaje...
Jarek
--
Choć kapuściane tam kociołki kadzą,
Choć nerka na kształt czerwiennego tuza
Leży i w maśle na patelni warczy,
Jak serce wroga na Odyna tarczy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |