| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-06-24 23:53:26
Temat: Re: Pomidor"Marcin E. Hamerla" wrote:
> Gdy w banku ostatnio zalatwialem kredyt, to mnie az skrecalo: pani
> uzywala samych zdrobnien: dolarki, numerek (!), podpisik, itd.
Pani powinna wylecieć z pracy
W finansach ne wolno używać zdrobnień - sugeruje to już to chęć przeketu
(skojarzenie z kelnerami albo taksówkarzami) już to brak szacunku dla
czyichś, ciężko zarobionych, pieniędzy.
AE
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2005-06-27 17:44:58
Temat: Re: PomidorPewnego pięknego dnia, a był(a) to czwartek, 23 czerwca 2005 18:13
użytkownik Theli, sącząc kawkę, wyklepał:
> Aska napisał(a):
>
>>>Mają dużo witaminki - pomagają na wszystko
>
> No hiperwitaminozke tez?
Na pewniutko :)
A co do pomidorków (hy hy), to ja już kupuję po 2,50 zł, ale najpiękniejsze
nie są. Do sałatki z oliwą i octem balsamicznym (plus cebula i co tam
jeszcze wejdzie, np. mozarella) jak najbardziej, ale nie zachwycają. A tak
ogólnie jeszcze są drogie.
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2005-06-30 14:18:35
Temat: Re: PomidorWitam!
Polecam przepis na letnią zupę jogurtową
Wykwintne danie na gorące dni...
Składniki:
5 szklanek wody
2 szklanki jogurtu
25 dkg ryżu
3-4 łyżki masła
4 łyżki dobrego, czerwonego wina
pomidor
ogórek małosolny
sól
Wykonanie:
Do wrzącej wody wrzuć umyty ryż, masło i sól. Pomidora i ogórka obierz ze
skórki, wyjmij pestki, pokrój w kostkę i wrzuć do zupy, gotując na małym
ogniu, aż ryż będzie miękki. Jogurt rozprowadź kilkoma łyżkami gorącego wywaru
i gdy zupa lekko przestygnie, wlej go powoli, ciągle mieszając. Przed nalaniem
na talerze, wlej do zupy czerwone wino.
Serdecznie pozdrawiam, Mimoza
Przepis pochodzi ze strony http://blizejnatury.org
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2005-06-30 14:21:24
Temat: Re: PomidorWitam!
Polecam przepis na suszone pomidory
Z Hiszpanii do Polski...
Składniki:
1 kg pomidorów, najlepiej podłużnych
Wykonanie:
Umyte i osuszone pomidory pokrój na ćwiartki i ułóż je na ruszcie w piecyku
skórką do dołu. Susz 4-5 godzin w temperaturze 90 stopni Celsjusza, od czasu
do czasu otwierając drzwiczki piekarnika, aby wypuścić parę.
Pozdrawiam serdecznie, Mimoza
Przepis pochodzi ze strony http://blizejnatury.org
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |