« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-06 11:51:36
Temat: Re: Pomysł Pani Gesslerowej
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9unlss$pf6$1@news.tpi.pl...
> W czasopiśmie "Gala" Gesslerowa zaproponowała kilka przepisów z
> kaszanką np. pierogi z kaszanką ( zmieszane z drobniutko
> posiekanymi watróbkami kurzymi - przesmażone chwilę), bulion z
> kaszanką ( doprawiony chrzanem i śmietaną z krążkami usmażonej
> kaszanki) i tartinki ( z grzybkiem, konserwowym ogórkiem, cebulką)
>
> Ale największa innowacja w temacie "kaszanka" to propozycja
> pierogów z farszem z kaszanki, łyżeczki cynamonu i potłuczonych
> goździków. Po ugotowaniu podawane ze śmietanką lub posypane
> cukrem pudrem...
>
> I jak? Nowatorskie ale Pani Gessler zachęca do prób...
A ja dzisiaj kupiłam pyszną kaszankę... po prostu suuuper i już jedną całą
zjadłam i nie wiem, czy dam rodzince spróbować... ;-)))
Takiej kaszanki to aż żal na cokolwiek przerabiać...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-06 11:51:54
Temat: Pomysł Pani GesslerowejW czasopiśmie "Gala" Gesslerowa zaproponowała kilka przepisów z
kaszanką np. pierogi z kaszanką ( zmieszane z drobniutko
posiekanymi watróbkami kurzymi - przesmażone chwilę), bulion z
kaszanką ( doprawiony chrzanem i śmietaną z krążkami usmażonej
kaszanki) i tartinki ( z grzybkiem, konserwowym ogórkiem, cebulką)
Ale największa innowacja w temacie "kaszanka" to propozycja
pierogów z farszem z kaszanki, łyżeczki cynamonu i potłuczonych
goździków. Po ugotowaniu podawane ze śmietanką lub posypane
cukrem pudrem...
I jak? Nowatorskie ale Pani Gessler zachęca do prób...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |