« poprzedni wątek | następny wątek » |
191. Data: 2015-02-16 07:06:56
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?W dniu 16.02.2015 o 04:04, Pszemol pisze:
>
> wow... ! dziękuję.
Nie bardzo qmam za co... O_o
Ja chciałam Ci tylko pokazać, że dla mnie Twoje bagietki są tak samo
puszyste jak te serca :D
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
192. Data: 2015-02-16 10:01:06
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?XL wrote:
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:50:53 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>>> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z
>>>> domu przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
>>>
>>> Snobują się w domu - PO przyjeździe.
>>
>> Skąd wiesz?
Ponawiam pytanie dosadnie.
Skąd wiesz, że się snobują w domu po przyjeździe.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
193. Data: 2015-02-16 13:40:02
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:01:06 +0100, krys napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:50:53 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> XL wrote:
>>>
>>>>> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z
>>>>> domu przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
>>>>
>>>> Snobują się w domu - PO przyjeździe.
>>>
>>> Skąd wiesz?
>
> Ponawiam pytanie dosadnie.
> Skąd wiesz, że się snobują w domu po przyjeździe.
>
Ponieważ piszą tutaj o tym, jakie dania preferują/przygotowują W DOMU.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
194. Data: 2015-02-16 14:30:41
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"bbjk" <a...@b...cc> wrote in message news:mbq3u1$ufc$1@node1.news.atman.pl...
> W dniu 2015-02-15 o 13:22, Trybun pisze:
>
>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>
> Nie smuć się, jedno nie wyklucza drugiego, a nawet i siódmego.
> Uroda jest w różnorodności świata, również jadalnego.
Dokładnie tak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
195. Data: 2015-02-16 14:31:10
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:54e09e74$0$2190$65785112@news.neostrada.pl...
> XL wrote:
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:22:27 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>> W dniu 2015-02-15 o 06:22, bbjk pisze:
>>>> W dniu 2015-02-14 o 20:07, Trybun pisze:
>>>>
>>>>> A fuj, i co wychowani na takich "specjałach" mogą wiedzieć o
>>>>> prawdziwym
>>>>> jedzeniu? :-(
>>>>
>>>> Dzięki za roześmianie mnie o poranku :)
>>>
>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>
>> Nic dodać, nic ująć - z małym zastrzezeniem: ja tę "pogoń" nazywam
>> snobowaniem się.
>
> I co - snobowałaś się tą bagietką maczaną w oliwie i węgierskimi
> specjałami?
Fajnie tu u Was :-) Chyba pobędę tu jeszcze trochę... :-))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
196. Data: 2015-02-16 14:34:25
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"Anai" <a...@a...pl> wrote in message
news:mbs2ne$40p$1@mx1.internetia.pl...
> W dniu 16.02.2015 o 04:04, Pszemol pisze:
>> wow... ! dziękuję.
>
> Nie bardzo qmam za co... O_o
No za serca dziękuję :-)))))))
> Ja chciałam Ci tylko pokazać, że dla mnie Twoje bagietki są tak samo
> puszyste jak te serca :D
A dla mnie nie są tak samo puszyste.
Te serca to jakieś rusztowanie jest,
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
197. Data: 2015-02-16 15:44:57
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?XL wrote:
> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:01:06 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:50:53 +0100, krys napisał(a):
>>>
>>>> XL wrote:
>>>>
>>>>>> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z
>>>>>> domu przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
>>>>>
>>>>> Snobują się w domu - PO przyjeździe.
>>>>
>>>> Skąd wiesz?
>>
>> Ponawiam pytanie dosadnie.
>> Skąd wiesz, że się snobują w domu po przyjeździe.
>>
>
> Ponieważ piszą tutaj o tym, jakie dania preferują/przygotowują W DOMU.
Wszyscy tutaj o tym piszą. Niektórzy opisują doznania kulinarne przywiezione
skądś. I chwała im za to.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
198. Data: 2015-02-16 15:45:33
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Pszemol wrote:
> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> news:54e09e74$0$2190$65785112@news.neostrada.pl...
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:22:27 +0100, Trybun napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2015-02-15 o 06:22, bbjk pisze:
>>>>> W dniu 2015-02-14 o 20:07, Trybun pisze:
>>>>>
>>>>>> A fuj, i co wychowani na takich "specjałach" mogą wiedzieć o
>>>>>> prawdziwym
>>>>>> jedzeniu? :-(
>>>>>
>>>>> Dzięki za roześmianie mnie o poranku :)
>>>>
>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>
>>> Nic dodać, nic ująć - z małym zastrzezeniem: ja tę "pogoń" nazywam
>>> snobowaniem się.
>>
>> I co - snobowałaś się tą bagietką maczaną w oliwie i węgierskimi
>> specjałami?
>
> Fajnie tu u Was :-) Chyba pobędę tu jeszcze trochę... :-))))
W kuchni zawsze jest fajnie.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
199. Data: 2015-02-16 16:46:43
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Mon, 16 Feb 2015 15:44:57 +0100, krys napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:01:06 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> XL wrote:
>>>
>>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:50:53 +0100, krys napisał(a):
>>>>
>>>>> XL wrote:
>>>>>
>>>>>>> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z
>>>>>>> domu przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
>>>>>>
>>>>>> Snobują się w domu - PO przyjeździe.
>>>>>
>>>>> Skąd wiesz?
>>>
>>> Ponawiam pytanie dosadnie.
>>> Skąd wiesz, że się snobują w domu po przyjeździe.
>>>
>>
>> Ponieważ piszą tutaj o tym, jakie dania preferują/przygotowują W DOMU.
>
> Wszyscy tutaj o tym piszą. Niektórzy opisują doznania kulinarne przywiezione
> skądś. I chwała im za to.
Nie o tym mowa - mowa jest o modzie na obcą kuchnię.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
200. Data: 2015-02-16 17:17:01
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?W dniu 2015-02-15 o 14:16, XL pisze:
>
>> Co niby dobre - skórka z dziurami maczana w oleju?
> Tak - bo nie nasiąka jak wata :-)
No niech będzie, do maczania w oleju się nadaje taka bagietka jak żadna
inna..
>
>> Prawdziwa bagietka
>> (bez dziur), jeszcze gorąca, przecięta wzdłuż posmarowana masłem, i do
>> środka jakaś dobrej jakości wędlina, może również być żółty ser, (który
>> tylko w takiej postaci mi przechodzi przez gardło) pokrojona rzodkiewka
>> i zielony ogórek, trochę papryki, odrobina szczypiorku i to jak dla mnie
>> dopiero jest bagietka którą warto zawracać sobie głowę.
>> No wiesz, na Węgrzech każde inne jedzenie niż te ich "ogniowe" zupki czy
>> gulasze gęste od ostrej papryki wydaja się być niebem w gębie... ;-)
> E tam, mają Węgrzy swoje uroki jedzeniowe, oj, mają...
Czesi niewiele im ustępują. Niestety zarówno na Węgrzech jak i w
Czechach ja nie mogę się praktycznie niczym delektować, każdy smak
potrafią zabić tym swoim upodobaniem do ostrej papryki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |