Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przechowywanie bigosu Przechowywanie bigosu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przechowywanie bigosu

Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
s.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Przechowywanie bigosu
Date: 4 Dec 2003 15:27:55 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 24
Message-ID: <017b01c3ba72$e0fe34e0$6f00a8c0@ap.siedlce.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1070548075 602 192.168.240.245 (4 Dec 2003 14:27:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Dec 2003 14:27:55 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Received: from Standard (unknown [195.117.240.142]) by kogut2.o2.pl (Postfix) with
SMTP id 41C6FAA12B for <p...@n...pl>; Thu, 4 Dec 2003
15:27:38 +0100 (CET)
X-Received: from Standard (unknown [195.117.240.142]) by kogut2.o2.pl (Postfix) with
SMTP id 41C6FAA12B for <p...@n...pl>; Thu, 4 Dec 2003
15:27:38 +0100 (CET)
X-Received: from Standard (unknown [195.117.240.142]) by kogut2.o2.pl (Postfix) with
SMTP id 41C6FAA12B for <p...@n...pl>; Thu, 4 Dec 2003
15:27:38 +0100 (CET)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:181843
Ukryj nagłówki

Witajcie!
Może już ten temat się pojawił, ale liczę na jakieś nowe doświadczenia.
Otóż wielokrotnie zastanawiałam się, jak przechować bigos, żeby jak
najdłużej zachował zdolność poddania się konsumpcji.
Mieszkam w akademiku i często zabieram bigos z domu. Jeżdżę tam dosyć rzadko
dlatego czasem są to duże ilości. Kiedyś słyszałam, że jak nałożę do słoików
jeszcze ciepły bigos, gorący, to po zamknięciu może on stać w szawce aż do
otwarcia. Ale gdy otworzyłam był spleśniały. No i teraz nie wiem, czy to
jakieś nieszczelne pokrywki, czy trzeba było zagotować słoiki....
Jak postawię w słoiku w lodówce, to postoi parę dni, ale w końcu też
pleśnieje
W zamrażalce może leżeć długo, ale i tu mam problem. Po pierwsze nie wiem w
czym najlepiej go mrozić, czy w woreczku, czy w słoiku.
Po drugie, jak go wyjmuję i przygrzewam, to robi się bardzo wodnisty, a
kapusta się rozpada, także wychodzi mi jakaś niezbyt apetyczna breja.
Powiedzcie proszę czy macie już jakiś patent na to żeby przetrwał w jak
najlepszej kondycji?
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Monika

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.12 Adamo 2.
04.12 Cherokee
04.12 Monika Zarczuk
04.12 Cherokee
04.12 mangha
04.12 Ewa Dacko
04.12 Marcin E. Hamerla
04.12 Cherokee
05.12 hzk
05.12 Krystyna Chiger
05.12 Mechagodzilla
05.12 Adamo 2.
05.12 Maciej L.
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.