« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-20 14:44:17
Temat: Przepis ciasto winogronoweDawno już się tu nie odzywałam ale cały czas podczytuję grupkę.
a teraz podam wam przepis
Ciasto Winogronowe
Składniki na 12 porcji
Ciasto
25 dag mąki
17 dag masła
2 żółtka
1 łyżka cukru pudru
KREM
2 serki homo naturalne po 250 gram
3/4 szklanki cukru pudru
1 żółtko
12 g żelatyny
kilka kropli zapachu cytrynowego
50 dag jasnych i ciemnych winogron
Z mąki, z 15 dag masła, żółtek i cukru pudru zagnieść ciasto, przełożyć do
wysmarowanej wcześniej formy do tarty i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 35
min w temp 200 st.
Winogrona umyć osuszyć, przekroić na połówki, żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej
wody poczym letko podgrzewając rozpuścić.
Ser utrzeć z żółtkaiem, cukrem pudrem zapachem cytrynowym, po czym dodać żelatynę,
wymieszać.
Masę wyłożyć na przestudzony placek, a następnie ułożyć na nim pierścienie z jasnych
i ciemnych winogron.
Pozdrawiam Agnieszka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |