« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-10 07:12:30
Temat: Przepis na ciastka w foremkach wypelnianych?Poszukuje przepisu na ciastka, ktore bedzie mozna upiec w foremkach
o roznych ciekawych ksztaltach, np. swinka, niedzwiadek, slonik.
Foremki sa blaszane, przeznaczone do wypelnienia ciastem.
Moze ktos ma stosowny przepis?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-10 07:39:45
Temat: Re: Przepis na ciastka w foremkach wypelnianych?
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9v1n92$hsh$1@news.lublin.pl...
> Poszukuje przepisu na ciastka, ktore bedzie mozna upiec w foremkach
> o roznych ciekawych ksztaltach, np. swinka, niedzwiadek, slonik.
> Foremki sa blaszane, przeznaczone do wypelnienia ciastem.
> Moze ktos ma stosowny przepis?
Przepisu niestety nie mam, ale tez mam pytanie w tym temacie - czy ktoś wie,
czy da się upiec babeczki w metelowych malutkich foremkach tak żeby te
cholery chciały wyjść z foremki?
Żebym nie wiem jak smarowała to i tak zawsze sie jakoś przykleją do formy:-(
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-10 08:24:56
Temat: Re: Przepis na ciastka w foremkach wypelnianych?Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> czy da się upiec babeczki w metelowych malutkich foremkach tak żeby te
> cholery chciały wyjść z foremki?
> Żebym nie wiem jak smarowała to i tak zawsze sie jakoś przykleją do formy:-(
Swietnie, ze przypomnialas Basiu o babeczkach, bardzo dawno ich nie robilam.
Z wyjmowaniem to jest roznie... jakies straty zawsze beda ;-)
Tak teoretycznie to upieczone na zloty kolor babeczki trzeba wyjac z piekarnika,
ulozyc foremki do gory dnem na stolnicy, a gdy przestygna, lekko uderzac
trzonkiem noza w dno, aby babeczki mozna bylo wyjac. Wiekszosc wychodzi :)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |