« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-10 08:11:06
Temat: Mazurki - kiedy?Kiedy zaczynacie piec mazurki?
Jak wczesnie przed swietami mozna zaczac je robic?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-10 10:51:32
Temat: RE: Mazurki - kiedy?> Kiedy zaczynacie piec mazurki?
> Jak wczesnie przed swietami mozna zaczac je robic?
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
Wczoraj zaszłam do cukierni i tam mazurki już są w sprzedaży zawinięte w
folię do żywności. Wyglądały na ciasto kruche przełożone jakimś dżemem czy
marmoladą kilka warstw a na wierzchu dużo lukru. Ja sama chcę zacząć robić w
następnym tygodniu tylko nie za wcześnie bo do niedzieli nie wytrzyma.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 11:16:31
Temat: Re: Mazurki - kiedy?Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisała:
> Ja sama chcę zacząć robić w
> następnym tygodniu tylko nie za wcześnie bo do niedzieli nie wytrzyma.
Ciasto pewnie wytrzymaloby, gdyby nie lakomczuchy w domu, prawda? ;-))
Mysle, ze same spody z kruchego ciasta mozna upiec duzo wczesniej
przed Wielkanoca, a potem blizej swiat tylko przybrac.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 11:28:00
Temat: RE: Mazurki - kiedy?> Ciasto pewnie wytrzymaloby, gdyby nie lakomczuchy w domu, prawda? ;-))
> Mysle, ze same spody z kruchego ciasta mozna upiec duzo wczesniej
> przed Wielkanoca, a potem blizej swiat tylko przybrac.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
Myślę że tak chociaż ja chcę zrobić mazurek kaimakowy Magdaleny Bassett bo
moje dzieciaki uwielbiają jak zrobię wafel z taką masą kaimakową. A przepis
Magdy jest pyszny po samym czytaniu.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 11:30:14
Temat: Re: Mazurki - kiedy?
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:b73jrg$29t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisała:
> > Ja sama chcę zacząć robić w
> > następnym tygodniu tylko nie za wcześnie bo do niedzieli nie wytrzyma.
>
> Ciasto pewnie wytrzymaloby, gdyby nie lakomczuchy w domu, prawda? ;-))
> Mysle, ze same spody z kruchego ciasta mozna upiec duzo wczesniej
> przed Wielkanoca, a potem blizej swiat tylko przybrac.
U nas się już pojawił jeden mazurek - wytrwał szczelnie zapakowany 2 dni:-)
Wczoraj zaglądam do lodówki, a tam pół mazurka zjedzone :-) Mam jednak
szczęście, że moja mama pracuje w cukierni i czasem nam coś przynosi - jest
szansa, że jakiś mazurek dożyje do świąt.
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 11:48:24
Temat: Odp: Mazurki - kiedy?
Użytkownik Lilla <l...@f...krasnik.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b738vk$751$...@a...news.tpi.pl...
> Kiedy zaczynacie piec mazurki?
> Jak wczesnie przed swietami mozna zaczac je robic?
Cześć!
Właśnie piecze mi się drugi placek ;)))
Ten mazurek miał być próbny, ale może wytrzyma?
A może bym go zamroziła??
justt
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-11 07:03:05
Temat: Re: Mazurki - kiedy?Użytkownik "Justyna" <j...@p...onet.pl> napisała:
> Ten mazurek miał być próbny, ale może wytrzyma?
> A może bym go zamroziła??
Upieczonych mazurkow nie ma sensu mrozic, ale surowe ciasto
mozna spokojnie zamrozic i trzymac nawet pare tygodni w lodowce.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |