Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia RE: chwalesie

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: chwalesie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-23 10:16:52

Temat: RE: chwalesie
Od: r...@g...faurecia.com (RECEPTION) szukaj wiadomości tego autora


> -----Original Message-----
> From: Anna Ladorucka [mailto:a...@p...onet.pl]
>
> > no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
> > to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
>
> Nie wiem jaki jest Twoj stosunek do kisielu, czy podobny jak
> do budyniu, ale
> ten sok zmieszany z maka ziemniaczana to raczej przypomina
> wlasnie kisiel
> niz budyn.

masz racje, maczka ziemniaczana to bardziej kisiel. Niestety
stosunek mam podobny - bue ;) budyn i kisiel kojarza mi sie
z jakims wielkim, wstretnym glutem, nic na to nie poradze :(
wolalabym cos jakby galaretke, ale scinanie zelatyna w piekarniku
to raczej abstrakcyjny pomysl :)))

bardzo dziekuje za taki odzew, mam dzieki wam juz pare
pomyslow. Tzn. wlasciwie jeden...
wsadze sam spod do pieca, podpieke i na to juz maliny
i "pokrywke" z ciasta i na krotko do pieca ponownie.
co prawda po takiej operacji pewnie zawartosc ciasta podczas
krojenia bedzie sie wylewac, ale jakos mniej mnie to martwi
niz smak albo efekt gluta :))))))
chyba ze ktos mi podpowie jak uzyskac ta galaretke...
aha, i jeszcze jedno pytanie: ta pokrywke z ciasta to pewnie
trzeba gdzieniegdzie ponakluwac albo ponacinac?


--
s...@c...pl
s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-23 18:13:47

Temat: Re: chwalesie
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 23 Jul 2003 12:16:52 +0200, r...@g...faurecia.com
(RECEPTION) wrote:

>wsadze sam spod do pieca, podpieke i na to juz maliny
>i "pokrywke" z ciasta i na krotko do pieca ponownie.
>co prawda po takiej operacji pewnie zawartosc ciasta podczas
>krojenia bedzie sie wylewac, ale jakos mniej mnie to martwi
>niz smak albo efekt gluta :))))))

Mowilas, ze serce C sie kraje na mysl o bezpowrotnie utraconym soku...
to nie lepiej jednak go odparowac albo jakos odcisnac i wypic? :)

--
Pozdrawiam, Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

spaghetti z kurkami?
Co z porzeczek?
Piasek?
RE: chwalesie
Pomocy w sprawie ciasta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »