« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-23 10:16:52
Temat: RE: chwalesie
> -----Original Message-----
> From: Anna Ladorucka [mailto:a...@p...onet.pl]
>
> > no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
> > to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
>
> Nie wiem jaki jest Twoj stosunek do kisielu, czy podobny jak
> do budyniu, ale
> ten sok zmieszany z maka ziemniaczana to raczej przypomina
> wlasnie kisiel
> niz budyn.
masz racje, maczka ziemniaczana to bardziej kisiel. Niestety
stosunek mam podobny - bue ;) budyn i kisiel kojarza mi sie
z jakims wielkim, wstretnym glutem, nic na to nie poradze :(
wolalabym cos jakby galaretke, ale scinanie zelatyna w piekarniku
to raczej abstrakcyjny pomysl :)))
bardzo dziekuje za taki odzew, mam dzieki wam juz pare
pomyslow. Tzn. wlasciwie jeden...
wsadze sam spod do pieca, podpieke i na to juz maliny
i "pokrywke" z ciasta i na krotko do pieca ponownie.
co prawda po takiej operacji pewnie zawartosc ciasta podczas
krojenia bedzie sie wylewac, ale jakos mniej mnie to martwi
niz smak albo efekt gluta :))))))
chyba ze ktos mi podpowie jak uzyskac ta galaretke...
aha, i jeszcze jedno pytanie: ta pokrywke z ciasta to pewnie
trzeba gdzieniegdzie ponakluwac albo ponacinac?
--
s...@c...pl
s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-23 18:13:47
Temat: Re: chwalesieOn 23 Jul 2003 12:16:52 +0200, r...@g...faurecia.com
(RECEPTION) wrote:
>wsadze sam spod do pieca, podpieke i na to juz maliny
>i "pokrywke" z ciasta i na krotko do pieca ponownie.
>co prawda po takiej operacji pewnie zawartosc ciasta podczas
>krojenia bedzie sie wylewac, ale jakos mniej mnie to martwi
>niz smak albo efekt gluta :))))))
Mowilas, ze serce C sie kraje na mysl o bezpowrotnie utraconym soku...
to nie lepiej jednak go odparowac albo jakos odcisnac i wypic? :)
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |