| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-23 17:22:45
Temat: 1) Ciasto na Pierogi; 2) Mozarella+ dodatki...Witam Grupowiczów !!!
Bardzo was proszę o pomoc w przygotowaniu pierogów.
Co będzie mi potrzebne do zrobienia ciasta na pierogi. No i jak mam
zrobić....
Druga sprawa; chciałam się dowiedzieć czym ( Oliwa z Oliwek- to wiem, ale
słyszałam że są specjalne Oliwy do Mozarelli- jak się one nazywają ??)
polewa się Mozarellę oraz jakich przypraw powinnam użyć do Mozarelli ?
Jeszcze jedno, gdzie mogę znaleźć Archiwum i jaki jest to Adres ?
Za wszystko Baaardzo Wam Dziękuję i Pozdrawiam Gorąco:-)))) !!!!
Aldona
GG:1072482
Ps. Prawie bym zapomniała się zapytać, gdzie znajdę na Śląsku Prawdziwe
Włoskie Restauracje ??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-23 17:49:46
Temat: Re: 1) Ciasto na Pierogi; 2) Mozarella+ dodatki...
> Bardzo was proszę o pomoc w przygotowaniu pierogów.
> Co będzie mi potrzebne do zrobienia ciasta na pierogi. No i jak mam
> zrobić....
mąka, jajko, ciepła woda, szczypta soli ewentualnie mały gotowany ziemniak.
> Druga sprawa; chciałam się dowiedzieć czym ( Oliwa z Oliwek- to wiem, ale
> słyszałam że są specjalne Oliwy do Mozarelli- jak się one nazywają ??)
> polewa się Mozarellę oraz jakich przypraw powinnam użyć do Mozarelli ?
oliwa i tyle. Znaczy extra vergine, czyli prasowana na zimno. Można brać też
oliwy z przyprawami, ale ja biorę te dziewicze. No i bazylia, zielona, jako
przyprawa.
> Ps. Prawie bym zapomniała się zapytać, gdzie znajdę na Śląsku Prawdziwe
> Włoskie Restauracje ??
prawdziwe włoskie są we Włoszech. W innych krajach są włoskie, tak jak
tubylcom smakuje (albo nie).
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |