| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-26 14:04:27
Temat: A to może być jako - WKUPNE?Przepis należy do prostych ale za to bardzo smacznych.
Wymyśliłam to sama ale jeżeli był ktoś przede mną to wybaczcie :)
Kupujemy ciasto francuskie mrożone.
Rozmrażamy
Jedną część odcinamy i kładziemy z boku.
Drugą częśc leciutko rozwałkowywujemy i kładziemy na niej :
szyneczkę ( lub inną wędlinkę ) posypujemy porządnie tartym żółtym serkiem
i ...... zwijamy w rulonik. Po czym kroimy rulonik na .... plasterki.
Z drugą porcję ciasta robimy to samo - ale możemy zmienić skład nadzienia np
dodać ugotawany szpinak albo i boczek wędzony:)- mniam mniam :)
Blachę do piekarnika wykładamy papierem do pieczenia układamy nasze plasterki
smarujemy je rozbitym jajkiem i wstawiamy do super gorącego piekarnika ( 200C)
na około 20 -25 minut.
Poprostu pyszne !!!!!!!
No i co Wy na to ???????
ulcik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-27 06:24:04
Temat: Re: A to może być jako - WKUPNE?> dodać ugotawany szpinak albo i boczek wędzony:)- mniam mniam :)
Ja kupuje, szczegolnie mi sie ten szpinak podoba (jakby go tak z serem
zoltym i przyprawami wymiachac).
Deuter babloreki (bomblorenki)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-27 09:57:46
Temat: Re: A to może być jako - WKUPNE?> > dodać ugotawany szpinak albo i boczek wędzony:)- mniam mniam :)
>
> Ja kupuje, szczegolnie mi sie ten szpinak podoba (jakby go tak z serem
> zoltym i przyprawami wymiachac).
>
> Deuter babloreki (bomblorenki)
>
> Ja teZ kupuje ze szpinakiem, ale szpinak z twarogiem ( np Tosca albo
Bieluch0, galka i rodzynkami !Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |