« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-02 20:56:05
Temat: Re: tarcie i suszenie seraOn Mon, 02 Apr 2001 22:05:24 -0700, Sabina Redlarska
<s...@k...net.pl> wrote:
>Ostal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
>grzanek czy makaronu potem...
>Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
>I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
>:-)
>Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
>Sabina
mozna zamrozic.
Witaj!!
Krysia
>
>---
>s...@p...com
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-03 00:26:13
Temat: Re: tarcie i suszenie sera
"Sabina Redlarska" <s...@k...net.pl> wrote
> Ostal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
> grzanek czy makaronu potem...
> Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
> I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
> :-)
> Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
> Sabina
>
> ---
Witaj Sabina!!
Lepiej chyba zamrozic niz suszyc.
Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 05:05:24
Temat: tarcie i suszenie seraOstal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
grzanek czy makaronu potem...
Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
:-)
Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
Sabina
---
s...@p...com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 06:23:56
Temat: Re: tarcie i suszenie sera
>Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.
>Ania
>
owszem, dla psa jako posypka do dobrego psiego danka...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-04 02:18:19
Temat: Re: tarcie i suszenie seraOn Mon, 2 Apr 2001 20:26:13 -0400, in pl.rec.kuchnia you wrote:
>Witaj Sabina!!
>Lepiej chyba zamrozic niz suszyc.
>Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.
A parmezan tarty?
We Wloszech na przyklad pamietam ze tarlo sie ser juz wysuszony. Choc
moze nie do konca? W kazdym razie piekielnie twardy i to samo z innymi
serami.
Mama tez mowi ze kiedys w tv radzili resztki sera trzec i suszyc. Poki
co ten co starlam wczoraj juz zjadlam :)
Pozdrawiam,
Sabina
---
s...@p...com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-04 02:45:21
Temat: Re: tarcie i suszenie sera
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote
>
> owszem, dla psa jako posypka do dobrego psiego danka...
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
Hmm, nie mam psa dlatego nie pomyslalam o tym :))
Ania
>
> -----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
> http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-04 02:47:35
Temat: Re: tarcie i suszenie sera
"Sabina Redlarska" <s...@k...net.pl> wrote
>
> A parmezan tarty?
> We Wloszech na przyklad pamietam ze tarlo sie ser juz wysuszony. Choc
> moze nie do konca? W kazdym razie piekielnie twardy i to samo z innymi
> serami.
Parmezan to taki pomielony bardziej niz tarty,
no i on sie pewnie nadaje do to pomielenia :))
Ania
> Mama tez mowi ze kiedys w tv radzili resztki sera trzec i suszyc. Poki
> co ten co starlam wczoraj juz zjadlam :)
>
> Pozdrawiam,
> Sabina
>
> ---
> s...@p...com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-05 15:49:46
Temat: Re: tarcie i suszenie seraWitam
Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
pakowala do piekarnika.
PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.
--
CUL
pluton
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-06 04:56:46
Temat: Re: tarcie i suszenie sera> On Thu, 5 Apr 2001 17:49:46 +0200, "pluton" <p...@n...pl> wrote:
>
> >Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
> >scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
> >pakowala do piekarnika.
> >
> >PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.
>
> Brzmi smacznie :))
> Dzieki, S.
Czesc Siostra.
To Ty nie pamietasz, ze nasza mama tez tak robila?
Tylko nie chcialysmy tego jesc - bo z kminkiem.
Wirtualne pozdrowienia,
Ania Redlarska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-06 08:27:54
Temat: Re: tarcie i suszenie seraOn Thu, 5 Apr 2001 17:49:46 +0200, "pluton" <p...@n...pl> wrote:
>Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
>scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
>pakowala do piekarnika.
>
>PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.
Brzmi smacznie :))
Dzieki, S.
---
s...@p...com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |