Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tarcie i suszenie sera

Grupy

Szukaj w grupach

 

tarcie i suszenie sera

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-02 20:56:05

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 02 Apr 2001 22:05:24 -0700, Sabina Redlarska
<s...@k...net.pl> wrote:

>Ostal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
>grzanek czy makaronu potem...
>Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
>I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
>:-)
>Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
>Sabina

mozna zamrozic.
Witaj!!

Krysia
>
>---
>s...@p...com

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-03 00:26:13

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Sabina Redlarska" <s...@k...net.pl> wrote

> Ostal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
> grzanek czy makaronu potem...
> Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
> I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
> :-)
> Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
> Sabina
>
> ---
Witaj Sabina!!
Lepiej chyba zamrozic niz suszyc.
Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-03 05:05:24

Temat: tarcie i suszenie sera
Od: Sabina Redlarska <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ostal mi sie kawalek lekko obeschlego sera wiec go starlam co by go do
grzanek czy makaronu potem...
Ale jak go suszyc? W zimnym czy w cieplym?
I prosze o serdeczne przywitanie - poraz pierwszy sie u Was wyrazam
:-)
Ja rowniez baaaardzo serdecznie pozdrawiam,
Sabina

---
s...@p...com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-03 06:23:56

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora




>Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.
>Ania
>

owszem, dla psa jako posypka do dobrego psiego danka...
Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-04 02:18:19

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: Sabina Redlarska <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 2 Apr 2001 20:26:13 -0400, in pl.rec.kuchnia you wrote:

>Witaj Sabina!!
>Lepiej chyba zamrozic niz suszyc.
>Jak uschnie to do niczego nie bedzie sie nadawal.

A parmezan tarty?
We Wloszech na przyklad pamietam ze tarlo sie ser juz wysuszony. Choc
moze nie do konca? W kazdym razie piekielnie twardy i to samo z innymi
serami.
Mama tez mowi ze kiedys w tv radzili resztki sera trzec i suszyc. Poki
co ten co starlam wczoraj juz zjadlam :)

Pozdrawiam,
Sabina

---
s...@p...com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-04 02:45:21

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote
>
> owszem, dla psa jako posypka do dobrego psiego danka...
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>


Hmm, nie mam psa dlatego nie pomyslalam o tym :))
Ania
>
> -----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
> http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-04 02:47:35

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Sabina Redlarska" <s...@k...net.pl> wrote
>
> A parmezan tarty?
> We Wloszech na przyklad pamietam ze tarlo sie ser juz wysuszony. Choc
> moze nie do konca? W kazdym razie piekielnie twardy i to samo z innymi
> serami.


Parmezan to taki pomielony bardziej niz tarty,
no i on sie pewnie nadaje do to pomielenia :))
Ania

> Mama tez mowi ze kiedys w tv radzili resztki sera trzec i suszyc. Poki
> co ten co starlam wczoraj juz zjadlam :)
>
> Pozdrawiam,
> Sabina
>
> ---
> s...@p...com


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-05 15:49:46

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: "pluton" <p...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
pakowala do piekarnika.

PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.

--
CUL
pluton


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-06 04:56:46

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> On Thu, 5 Apr 2001 17:49:46 +0200, "pluton" <p...@n...pl> wrote:
>
> >Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
> >scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
> >pakowala do piekarnika.
> >
> >PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.
>
> Brzmi smacznie :))
> Dzieki, S.

Czesc Siostra.

To Ty nie pamietasz, ze nasza mama tez tak robila?
Tylko nie chcialysmy tego jesc - bo z kminkiem.

Wirtualne pozdrowienia,

Ania Redlarska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-06 08:27:54

Temat: Re: tarcie i suszenie sera
Od: Sabina Redlarska <s...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 5 Apr 2001 17:49:46 +0200, "pluton" <p...@n...pl> wrote:

>Moja Ciocia to robila tak: zbierala resztki sera ( podsuszone kawalki ),
>scierala na tarce, dodawala kminku i w zaroodpornych naczyniach
>pakowala do piekarnika.
>
>PYCHA. Polecam do smarowania chlebka.

Brzmi smacznie :))
Dzieki, S.

---
s...@p...com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

strony www o kuchni z rec.food.equpment
CFV1: pl.rec.dom (glosowanie)
herbatki owocowe i ziołowe
cos szybkiego a pysznego
BEFSZTYK, KAYAH I DIETA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »