Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Arszenik w ryzu Re: Arszenik w ryzu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Arszenik w ryzu

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer02.ams1!peer.ams1.xlned.
com!news.xlned.com!peer04.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-me
dia.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.ne
ostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.sci.chemia,pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Arszenik w ryzu
References: <5b97e7a7$0$688$65785112@news.neostrada.pl>
<5b9a2a93$0$673$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: : : :
Date: Thu, 13 Sep 2018 16:01:45 +0200
User-Agent: slrn/pre1.0.4-2 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 26
NNTP-Posting-Host: 77.253.217.116
X-Trace: 1536847307 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 604 77.253.217.116:47800
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1849
X-Received-Body-CRC: 2930995287
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.chemia:66399 pl.rec.kuchnia:381393
Ukryj nagłówki

Pan Paweł Pawłowicz napisał:

>> https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/uwag
a-wafle-ryżowe-są-trujące/ar-AAwgi4O
>
> Typowy tekst pisany przez nędznego dziennikarzynę. Dużo dymu,
> brak konkretów i całkowita ignorancja w temacie.

Nie od dzisiaj wiadomo, że ryż ma zdolność akumuklacji arsenu. Kilka
razy więcej się tego pierwiasta gromadzi, niż w innych roślinach.
Z kolei jęczmień ma w tkankach większe stężenie ciężkiej wody w wodzie,
niż wszędzie w otoczeniu (a to już jest trudniejsza sztuka biochemii).

Dziennikarzyna zadając pytanie "w czym problem?", mógłby sam dociec
i zreferować czytelnikom o co chodzi. Bo jeśli ktoś nierozsądnie ustali
takie same normy dla całej żywności, a ryż przekracza je *tylko* kilka
razy, to przecież wszystko w porządku. Za chwile być może dowiemy się,
że migdały kilkadziesiąt razy przekraczają normę cyjanowodoru ustaloną
(na przykład) dla pszenicy.

Jarek

--
Usypianie extra proszkiem,
Uduszenie przez pończoszkę,
Obrzydzanie cynaderką,
Usuwanie śladów ścierką

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.09 Jarosław Sokołowski
13.09 J.F.
13.09 J.F.
13.09 Paweł Pawłowicz
13.09 Paweł Pawłowicz
13.09 Jarosław Sokołowski
13.09 XL
13.09 XL
13.09 WM
13.09 WM
13.09 Jarosław Sokołowski
13.09 WM
13.09 Jarosław Sokołowski
13.09 FEniks
13.09 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????