« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-13 21:12:18
Temat: Bagietka z czosnkiemSmaczne i dekoracyjne.
Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona pietruszka.
Posolic do smaku.
Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa czosnkowo-pietruszkowa.
Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
wyczucie)
do goracego piekarnika.
Smacznego
Ewa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-14 07:59:14
Temat: Re: Bagietka z czosnkiemHm......... a po co zawijać w folie ??????
Można też zrobić tosty - pieczywo tostowe posmarowane takim masełkiem
można nawet dla samku dodać do masła parmezanu ) i do tostera - też mniam
--
IL PSS - OS3 - 28752610
"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
powinien wyglądać pirat.
Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
schludnego i dobrodusznego oberżysty"
Użytkownik "ewa" <e...@g...net> napisał w wiadomości
news:8ajlrl$2584$1@news.nikoma.de...
> Smaczne i dekoracyjne.
>
> Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona
pietruszka.
> Posolic do smaku.
>
> Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
> Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa
czosnkowo-pietruszkowa.
> Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
> wyczucie)
> do goracego piekarnika.
>
> Smacznego
>
> Ewa.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-14 10:56:53
Temat: Re: Bagietka z czosnkiem
ewa wrote:
>
> Smaczne i dekoracyjne.
>
> Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona pietruszka.
> Posolic do smaku.
>
> Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
> Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa czosnkowo-pietruszkowa.
> Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
> wyczucie)
> do goracego piekarnika.
>
> Smacznego
>
> Ewa.
-- Czesto robie takie maselko. Dodaje do niego oprocz czosnku, sol
ziolowa KAMIS. PYCHA!!!!
Czasami zapiekam bagietki z tym maslem i z zoltym serem.
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-14 10:57:52
Temat: Re: Bagietka z czosnkiem
ewa wrote:
>
> Smaczne i dekoracyjne.
>
> Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona pietruszka.
> Posolic do smaku.
>
> Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
> Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa czosnkowo-pietruszkowa.
> Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
> wyczucie)
> do goracego piekarnika.
>
> Smacznego
>
> Ewa.
-- Czesto robie takie maselko. Dodaje do niego oprocz czosnku, sol
ziolowa KAMIS. PYCHA!!!!
Czasami zapiekam bagietki z tym maslem i z zoltym serem.
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-14 11:19:18
Temat: Odp: Bagietka z czosnkiem>
> -- Czesto robie takie maselko. Dodaje do niego oprocz czosnku, sol
> ziolowa KAMIS. PYCHA!!!!
> Czasami zapiekam bagietki z tym maslem i z zoltym serem.
Do masla czosnkowego doskonale jest dodac odrobine brandy : tak 10 ml na
100g
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-14 13:33:17
Temat: Re: Bagietka z czosnkiemPodobnie robi sie tzw. "chleb po zydowsku" - ciemny chleb, pokrojony,
przeklada sie maselkiem z czosnkiem i tymiankiem, wszystko w folie
aluminiowa i do piekarnika.
j...@p...pl (Joanna)
ICQ #23635022
ewa napisał(a) w wiadomości: <8ajlrl$2584$1@news.nikoma.de>...
>Smaczne i dekoracyjne.
>
>Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona pietruszka.
>Posolic do smaku.
>
>Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
>Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa
czosnkowo-pietruszkowa.
>Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
>wyczucie)
>do goracego piekarnika.
>
>Smacznego
>
>Ewa.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-16 19:35:26
Temat: Re: Bagietka z czosnkiemPo co zawijac w folie?
napisalam przeciez ze to nie tylko smaczne ale i dekoracyjne. Zobaczysz jak
ladnie taka bagietka po zapieczeniu w calosci ladnie wyglada.
Ewa
ostry <o...@e...com.pl> schrieb in im Newsbeitrag:
8akrf8$2e3$...@f...man.torun.pl...
> Hm......... a po co zawijać w folie ??????
> Można też zrobić tosty - pieczywo tostowe posmarowane takim masełkiem
> można nawet dla samku dodać do masła parmezanu ) i do tostera - też mniam
>
> --
> IL PSS - OS3 - 28752610
> "Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
> powinien wyglądać pirat.
> Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
> schludnego i dobrodusznego oberżysty"
>
> Użytkownik "ewa" <e...@g...net> napisał w wiadomości
> news:8ajlrl$2584$1@news.nikoma.de...
> > Smaczne i dekoracyjne.
> >
> > Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona
> pietruszka.
> > Posolic do smaku.
> >
> > Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
> > Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa
> czosnkowo-pietruszkowa.
> > Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
> > wyczucie)
> > do goracego piekarnika.
> >
> > Smacznego
> >
> > Ewa.
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 07:48:55
Temat: Re: Bagietka z czosnkiemUżytkownik Ewa <e...@g...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8ardb3$10o6$...@n...nikoma.de...
> Po co zawijac w folie?
> napisalam przeciez ze to nie tylko smaczne ale i dekoracyjne. Zobaczysz
jak
> ladnie taka bagietka po zapieczeniu w calosci ladnie wyglada.
Moze zdefiniujmy produkt bagietka: mi to sie kojarzy z chuda bulka dlugosci
ok 1,5 m - do mojego piekarnika nie wejdzie... Oczywiscie mozna pociac, ale
zeby nie bylo nieporozumien.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 20:50:20
Temat: Re: Bagietka z czosnkiem
Jader <j...@p...com.pl> schrieb in im Newsbeitrag:
8aso3f$68f$...@f...man.torun.pl...
> Użytkownik Ewa <e...@g...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8ardb3$10o6$...@n...nikoma.de...
> > Po co zawijac w folie?
> > napisalam przeciez ze to nie tylko smaczne ale i dekoracyjne. Zobaczysz
> jak
> > ladnie taka bagietka po zapieczeniu w calosci ladnie wyglada.
>
> Moze zdefiniujmy produkt bagietka: mi to sie kojarzy z chuda bulka
dlugosci
> ok 1,5 m - do mojego piekarnika nie wejdzie... Oczywiscie mozna pociac,
ale
> zeby nie bylo nieporozumien.
>
> Jader
Bagietka to wlasnie taka "chuda bulka" inaczej bulka paryska. Ale dlaczego
od razu 1,5 m ???, sa przeciez tez krotsze okazy ktore mieszcza sie bez
problemu w piekarniku. Ale mysle ze pocieta, dopasowana do wymiarow bagietka
tez nie zle wyglada i smakuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-18 18:35:07
Temat: Re: Bagietka z czosnkiemewa wrote:
> Smaczne i dekoracyjne.
>
> Maslo polaczyc z tartym czosnkiem i pokrojona na drobno zielona pietruszka.
> Posolic do smaku.
>
> Bagietke pokroic na kromki ale nie do konca (tak do ok. 2/3 wysokosci).
> Nastepnie posmarowac bagietke -miedzy kromkami- masa czosnkowo-pietruszkowa.
> Calosc zawinac w folie aluminiowa i wlozyc na ok. 15 do 20 min. (na
> wyczucie)
> do goracego piekarnika.
nie tylko z takim maslem. Mozna zrobic maslo z czosnkiem i jakimis
przyprawami, np. estragonem, tymiankiem, albo np. z bazylia lub
majerankiem :)
Poza tym, jest to swietny sposob na odswiezenie chleba z lodowki,
wystarczy pokroic go na kromki, posmarowac takim maslem, zlozyc spowrotem,
zawinac w folie alu i zapiec. Mniam!
--
misiek
*** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
*** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
*** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
*** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |