« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-07 23:51:11
Temat: Banan bananowi nierownyDzis gwoli wyjasnienia sprawy zwazylam banany, ktore wchodza w sklad
mojego ciasta bananowego.
3 banany w skorce waza 465 gr, 3 banany obrane waza 320 gramow. Moje
dzisiejsze banany byly srednie, nie duze. Ciasto wyszlo swietnie.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-08 00:12:04
Temat: Re: Banan bananowi nierowny
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C1155EF.B2264810@west.net...
> Dzis gwoli wyjasnienia sprawy zwazylam banany, ktore wchodza w sklad
> mojego ciasta bananowego.
> 3 banany w skorce waza 465 gr, 3 banany obrane waza 320 gramow. Moje
> dzisiejsze banany byly srednie, nie duze. Ciasto wyszlo swietnie.
> MB
Magda, jesli to nie problem, wyslij mi na prive'a przepis na to ciasto.
Bardzo lubie banany. Ale nie pisz w gramach tylko raczej w sztukach.
Dzieki, Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-08 12:31:43
Temat: Re: Banan bananowi nierownya czy ja tez moge prosic ten przepis n to ciasto?
z gory dizekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-08 18:02:21
Temat: Re: Banan bananowi nierowny
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C1155EF.B2264810@west.net...
> Dzis gwoli wyjasnienia sprawy zwazylam banany, ktore wchodza w sklad
> mojego ciasta bananowego.
> 3 banany w skorce waza 465 gr, 3 banany obrane waza 320 gramow. Moje
> dzisiejsze banany byly srednie, nie duze. Ciasto wyszlo swietnie.
> MB
Dzieki za przepis, kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 16:16:12
Temat: Re: Banan bananowi nierownya nie lepiej na forum taki przepis ???
--
###################
Artur Nowacki
LODZ
a...@t...net.pl
ICQ #82071542
###################
"Sorfi" <a...@h...se> wrote in message
news:9ut1eb$s0q$1@news.onet.pl...
> a czy ja tez moge prosic ten przepis n to ciasto?
> z gory dizekuje
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 19:59:10
Temat: Re: Banan bananowi nierowny
Artur Nowacki wrote:
>
> a nie lepiej na forum taki przepis ???
>
Byl juz tyle razy, ze zostane posadzona o spamowanie. W Google jest pod
Oficjalne Ciasto Bananowe, wiec latwo wyszukac, jak sie zgubi.
Ciasto Bananowe Magdaleny Bassett
110 ml oleju (1/2 cup)
110 gr bialego cukru (1/2 cup)
110 gr brazowego cukru (1/2 cup) (lub 220 gr tylko bialego - 1 cup)
2 jajka
3 przejrzale banany - im ciemniejsze i bardziej obslizgle, tym lepsze.
260 gr maki (1-3/4 cup)
1 lyzeczka polskiego - 2 amerykanskiego proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego
Rozgrzac piec do 160C/325F. Wysmarowac maslem i oproszyc maka 1 forme do
keksu (jak dno od trumny). W mikserze polaczyc cukry z olejem, dodac
jajka, ubijac 1 minute. Zmieszac make z proszkiem i soda, i dodac polowe
do miksera. Ubijac 1 minute, dodac banany i reszte maki, ubijac 3
minuty. Jesli ubijamy recznym mikserem, nalezy banany zmiazdzyc
widelcem. Mikser wolnostojacy ma wystarczajaco sily, ze zrobi z nich
papke. Dodac rodzynki i orzechy, wymieszac lyzka, przelac do formy, piec
90 + minut. Sprawdzic patyczkiem w srodku. Musi byc bardzo brazowy, i
bedzie mial ladne pekniecie wzdluz, a orzechy i rodzynki nie opadaja na dno.
A propos ciemniejacych bananow i co z nimi zrobic. Gdy sa juz bardzo
dojrzale, mozna je zamrozic. Gdy sie ma 3, mozna zrobic ciasto. Latwo
sie obieraja po zamrozeniu i zupelnie nie zmieniaja smaku ciasta.
Magdalena Bassett
(C)Copyright 2001 All rights reserved
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-10 10:12:53
Temat: Re: Banan bananowi nierownyUżytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C13C28E.58AEFE20@west.net...
> Byl juz tyle razy, ze zostane posadzona o spamowanie. W Google jest pod
> Oficjalne Ciasto Bananowe, wiec latwo wyszukac, jak sie zgubi.
>
> Ciasto Bananowe Magdaleny Bassett
>
[ciach przepis]
.
> Magdalena Bassett
> (C)Copyright 2001 All rights reserved
Zrobiłam po raz pierwszy właśnie wczoraj i mimo zdezelowanego piekarnika
wyszedł rewelacyjny.
Polecam wszystkim gorąco i dziękuję Magdzie za przepis.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |