« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-11 18:30:18
Temat: Czym zagęścić sos tzatiki?Jak w temacie.
Witam Samkoszy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-11 18:44:42
Temat: Re: Czym zagęścić sos tzatiki?Użytkownik "Adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fh7i27$htr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak w temacie.
Mąką ziemniaczaną ;-P
Qra, BTW od kiedy to się tzatziki zagęszcza? używaj porządnego jogurtu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-11 21:33:55
Temat: Re: Czym zagęścić sos tzatiki?Qrczak dość niespodziewanie napisał(a):
> Użytkownik "Adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fh7i27$htr$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Jak w temacie.
>
> Mąką ziemniaczaną ;-P
>
> Qra, BTW od kiedy to się tzatziki zagęszcza? używaj porządnego jogurtu
W braku takowego, można według niektórych użyć serka homogenizowanego
--
Roman Rumpel GG 9429617 Skype: rumpel.roman
"kiedy zażywam żeń-szeń, to pamiętam, gdzie położyłem Viagrę"
C Hollywood Homicide
www.ip.biz.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-12 08:20:56
Temat: Białym seremJak w temacie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-12 09:07:17
Temat: Re: Czym zagęścić sos tzatiki?Roman Rumpel pisze:
> Qrczak dość niespodziewanie napisał(a):
>> Qra, BTW od kiedy to się tzatziki zagęszcza? używaj porządnego jogurtu
>
> W braku takowego, można według niektórych użyć serka homogenizowanego
Znajomy ostatnio mówił, że jego mama robi z jogurtu i jakiegoś białego
serka, czy twarożku, żeby było gęste. Ja nie próbowałam, bo akurat w
okolicznych marketach mam 3 gęste jogurty do wyboru.
--
Bastet-Milo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-13 20:09:20
Temat: Re: Białym seremniczym, kupic gesty jogurt, albo jesli ciagle za rzadki, wyrzucic jogurt na
sitko z gaza i poczekac pare godzin zeby wyciekl nadmiar wody.
katarzyna
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-14 13:47:49
Temat: Re: Białym serem
Użytkownik "katarzyna ms" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał
> niczym, kupic gesty jogurt,
Ja się tak czasami zastanawiam, jak rozpoznać, czy jogurt jest gęsty, przed
jego otwarciem? Albo, jak rozpoznać, czy śmietana jest kwaśna i gęsta?
Nie kupuję zbyt często powyższych produktów, więc nie mam rozeznania w
markach ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-14 13:53:46
Temat: Re: Białym seremUżytkownik "wolim" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
news:fhetkq$9kq$1@news.interia.pl...
>
> Użytkownik "katarzyna ms" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał
>
>> niczym, kupic gesty jogurt,
>
> Ja się tak czasami zastanawiam, jak rozpoznać, czy jogurt jest gęsty,
> przed jego otwarciem? Albo, jak rozpoznać, czy śmietana jest kwaśna i
> gęsta?
Po firmie, która je rozlewa :-)
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-14 19:29:35
Temat: Re: Białym seremwolim pisze:
> Użytkownik "katarzyna ms" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał
>
>> niczym, kupic gesty jogurt,
>
> Ja się tak czasami zastanawiam, jak rozpoznać, czy jogurt jest gęsty, przed
> jego otwarciem?
Sprawdzić datę przydatności do spożycia?
Hm, poruszyć pojemnikiem?
Obrócić do góry nogami, wybrać ten co wykazuje najmniejsze skłonności do
poruszania sie.
> Albo, jak rozpoznać, czy śmietana jest kwaśna i gęsta?
Śmietana jest zawsze kwaśna, mniej lub bardziej. Starsza bardziej.
> Nie kupuję zbyt często powyższych produktów, więc nie mam rozeznania w
> markach ;)
To nie grzech, lecz staraj sie zapamiętać powyższe rady.
pozdr. Jerzy
--
Jedyny prawdziwy jogurt to Jogutr Bałkański.
Nawet przed końcem terminu przydatności do spożycia, po otwarciu i
odwróceniu pojemnika do góry nogami zawartość nie wylewa sie z pojemnika.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-11-14 20:16:03
Temat: Re: Biawolim pisze:
> Ja się tak czasami zastanawiam, jak rozpoznać, czy jogurt jest gęsty, przed
> jego otwarciem?
Kupować jogurt grecki albo bałkański - Bakoma ma teraz grecki, w
Auchanach też jest taki, niebieski z białymi literkami. I w Tesco,
chyba firmy Maluta, bałkański z góralem na opakowaniu.
Zwykłe jogurty naturalne wydają się gęste w kubeczku, ale jak już się
je wymiesza z ogórkiem i przyprawami to już zmieniają konsystencje.
--
Bastet-Milo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |