Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Biszkopt

Grupy

Szukaj w grupach

 

Biszkopt

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-06-10 17:12:31

Temat: Biszkopt
Od: "Harry" <h...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
Pozdrawiam.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-06-12 08:38:24

Temat: Re: Biszkopt
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> Witam!
> Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> Pozdrawiam.
>

Bylo kilka, czy kilkanascie dni temu. Przejrzyj archiwum.

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-13 15:09:38

Temat: Odp: Biszkopt
Od: "Marzena Kopel" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

na dobry biszkopt mniej wiecej tak:
4 jajka
szklanka maki
szklnka cukru
lyzeczka proszku do pieczenia
Ubic zoltka z cukrem
ubic bialka na sztywna piane
polaczyc bialko i jajko do tego delikatnie naprawde delikatnie
dodac make z proszkiem do pieczenia.
Dobrze jest tez dodac kieliszek alkoholu wysokoprocentowego
tak dla smaczku :O) a czasami jak jest ciasto zbyt ciezkie
to troszke wody :O)
a pozniej piec w nagrzanym piekarniku, najlepiej bez wstrzasow :O)
mi sie tak zawsze ladnie udaje przy czym nie jest on jakos strasznie
wielgachny


Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> Witam!
> Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> Pozdrawiam.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-13 20:29:50

Temat: Re: Biszkopt
Od: "Danka" <j...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora

Jezu! Ze tez Cie tu jeszcze nikt nie skarcil...... Przeciez niedawno prosba
o przepis na biszkopt wywolalam burze na temat czy do biszkoptu dodaje sie
proszek do pieczenia i jaka temp. powinny miec bialka, z ktorych ubija sie
piane.....

Danka

"Marzena Kopel" <m...@k...net.pl> schreef in bericht
news:S8s15.5800$DC.134374@news.tpnet.pl...
> na dobry biszkopt mniej wiecej tak:
> 4 jajka
> szklanka maki
> szklnka cukru
> lyzeczka proszku do pieczenia
> Ubic zoltka z cukrem
> ubic bialka na sztywna piane
> polaczyc bialko i jajko do tego delikatnie naprawde delikatnie
> dodac make z proszkiem do pieczenia.
> Dobrze jest tez dodac kieliszek alkoholu wysokoprocentowego
> tak dla smaczku :O) a czasami jak jest ciasto zbyt ciezkie
> to troszke wody :O)
> a pozniej piec w nagrzanym piekarniku, najlepiej bez wstrzasow :O)
> mi sie tak zawsze ladnie udaje przy czym nie jest on jakos strasznie
> wielgachny
>
>
> Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> > Witam!
> > Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> > Pozdrawiam.
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-13 20:35:36

Temat: Re: Biszkopt
Od: "Danka" <j...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora


> Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> > Witam!
> > Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> > Pozdrawiam.
> >
>
>
Oto on ( dostalam go od Magdy - nazwiska nie pomne..sorry );
5 jajek
2/3 szkl cukru
1 i 1/4 szkl maki

5 bialek ubic mikserem i w trakcie ubijania dodawac po trosze 2/3 szkl.
cukru ciagle ubijajac. Nastepnie dodawac po jednym zoltku ciagle ubijajac.
Na koniec dodac make i wymieszac, koniecznie lyzka, nie mikserem.
Wstawic do nagrzanego ( min. 15 min. wczesniej ) piekarnika o temp. 180 C i
piec ok 30 - 40 min. na zlotawy kolor.
Jak sie wszytsko po kolei robi, to wychodzi super.

Pozdrawiam,
Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-14 05:16:00

Temat: Re: Biszkopt
Od: "Lilla" <l...@e...flt.krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Danka <j...@n...nl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:394699c0$0$2...@n...zeelandnet.nl...
> Jezu! Ze tez Cie tu jeszcze nikt nie skarcil...... Przeciez niedawno
prosba
> o przepis na biszkopt wywolalam burze na temat czy do biszkoptu dodaje
sie
> proszek do pieczenia i jaka temp. powinny miec bialka, z ktorych ubija
sie
> piane.....

Burza przeszla i znow mozna piec biszkopt z proszkiem do pieczenia lub
bez - zalezy na jaki kto trafi przepis - wazne, aby biszkopt sie udal
;-)

Lilla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Robot kuchenny
placki zimniaczane ze śmietaną - z Litwy
Przepraszam czy ktos wie gdzie kupic paleczki
Co to jest TERINA?
Truskawki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »