« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-10 17:12:31
Temat: BiszkoptWitam!
Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-12 08:38:24
Temat: Re: BiszkoptUżytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> Witam!
> Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> Pozdrawiam.
>
Bylo kilka, czy kilkanascie dni temu. Przejrzyj archiwum.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-13 15:09:38
Temat: Odp: Biszkoptna dobry biszkopt mniej wiecej tak:
4 jajka
szklanka maki
szklnka cukru
lyzeczka proszku do pieczenia
Ubic zoltka z cukrem
ubic bialka na sztywna piane
polaczyc bialko i jajko do tego delikatnie naprawde delikatnie
dodac make z proszkiem do pieczenia.
Dobrze jest tez dodac kieliszek alkoholu wysokoprocentowego
tak dla smaczku :O) a czasami jak jest ciasto zbyt ciezkie
to troszke wody :O)
a pozniej piec w nagrzanym piekarniku, najlepiej bez wstrzasow :O)
mi sie tak zawsze ladnie udaje przy czym nie jest on jakos strasznie
wielgachny
Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> Witam!
> Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> Pozdrawiam.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-13 20:29:50
Temat: Re: BiszkoptJezu! Ze tez Cie tu jeszcze nikt nie skarcil...... Przeciez niedawno prosba
o przepis na biszkopt wywolalam burze na temat czy do biszkoptu dodaje sie
proszek do pieczenia i jaka temp. powinny miec bialka, z ktorych ubija sie
piane.....
Danka
"Marzena Kopel" <m...@k...net.pl> schreef in bericht
news:S8s15.5800$DC.134374@news.tpnet.pl...
> na dobry biszkopt mniej wiecej tak:
> 4 jajka
> szklanka maki
> szklnka cukru
> lyzeczka proszku do pieczenia
> Ubic zoltka z cukrem
> ubic bialka na sztywna piane
> polaczyc bialko i jajko do tego delikatnie naprawde delikatnie
> dodac make z proszkiem do pieczenia.
> Dobrze jest tez dodac kieliszek alkoholu wysokoprocentowego
> tak dla smaczku :O) a czasami jak jest ciasto zbyt ciezkie
> to troszke wody :O)
> a pozniej piec w nagrzanym piekarniku, najlepiej bez wstrzasow :O)
> mi sie tak zawsze ladnie udaje przy czym nie jest on jakos strasznie
> wielgachny
>
>
> Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> > Witam!
> > Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> > Pozdrawiam.
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-13 20:35:36
Temat: Re: Biszkopt
> Użytkownik Harry <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3Gu05.22491$q...@n...tpnet.pl...
> > Witam!
> > Potrzebuje dobry przepis na dobrze wypieczony biszkopt (np. na tort)
> > Pozdrawiam.
> >
>
>
Oto on ( dostalam go od Magdy - nazwiska nie pomne..sorry );
5 jajek
2/3 szkl cukru
1 i 1/4 szkl maki
5 bialek ubic mikserem i w trakcie ubijania dodawac po trosze 2/3 szkl.
cukru ciagle ubijajac. Nastepnie dodawac po jednym zoltku ciagle ubijajac.
Na koniec dodac make i wymieszac, koniecznie lyzka, nie mikserem.
Wstawic do nagrzanego ( min. 15 min. wczesniej ) piekarnika o temp. 180 C i
piec ok 30 - 40 min. na zlotawy kolor.
Jak sie wszytsko po kolei robi, to wychodzi super.
Pozdrawiam,
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-14 05:16:00
Temat: Re: BiszkoptUżytkownik Danka <j...@n...nl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:394699c0$0$2...@n...zeelandnet.nl...
> Jezu! Ze tez Cie tu jeszcze nikt nie skarcil...... Przeciez niedawno
prosba
> o przepis na biszkopt wywolalam burze na temat czy do biszkoptu dodaje
sie
> proszek do pieczenia i jaka temp. powinny miec bialka, z ktorych ubija
sie
> piane.....
Burza przeszla i znow mozna piec biszkopt z proszkiem do pieczenia lub
bez - zalezy na jaki kto trafi przepis - wazne, aby biszkopt sie udal
;-)
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |