« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-26 08:38:32
Temat: BoczniakiKochani,
a jak przyrządzacie boczniaki?
Ja wczoraj wykonałam boczniaka duszonego w śmietanie i był przepyszny, ale
chyba nieco ciężkostrawny, a na pewno niezbyt odchudzający, bo oprócz
śmietanki była tam jeszcze mąka.
Znam jeszcze patent na obtaczanie w jajku i bułeczce - wychodzi pycha, ale
dietetyczne wyrzuty sumienia jeszcze większe.
Kto umie inaczej?
Pozdrawiam
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-26 09:04:31
Temat: Re: BoczniakiAna wrote:
>
> Kochani,
> a jak przyrządzacie boczniaki?
na ostro:
tne na paseczki, dusze z cebulka i czosnkiem. przyprawiam musztarda, sola,
pieprzem i co jeszcze wymysle.
mozna zagescic maka ewentualnie, ale ja nigdy tego nie zageszczam.
moja siostra ymyslila ostatnio nowa potrawe z boczniakami - podobno
przepyszna i banalnie latwa, ale ja jeszcze nie zdazylam wyprobowac:
BB (boczniaki i brokuly ;)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1947
kiedys tez stworzyla zupe z boczniakow:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=145
jak juz mowilas mozna tez kotlety:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=141
albo w ciescie nalesnikowym:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1009
jesli masz grilla to pewnie ucieszysz sie ze sa tez Boczniaki w sosie
cytrynowo-czosnkowym (z grila)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1282
maua piegowata podawala tu tez kiedys przepis na Frytki z tofu z grzybami
(wykorzystuje sie pieczarki lub boczniaki wlasnie)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1706
w puszccce jest jeszcze potrawa, ktora arleta nazwala woo woo - na czesc
znajomego od ktorego ma ten przepis :)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1648
ale tu boczniaki sa tylko dodatkiem, a nie glownym skladnikiem, wiec nie
wiem czy cie zainteresuje...
sporo znajdziesz tez tu:
http://www.kago.com.pl/
w dziale przepisy (link na gorze strony)
stad wlasnie podchwycilam pomysl na boczniaki na ostro.
smacznego :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 12:12:01
Temat: Re: BoczniakiUżytkownik "PatryCCCja" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:3B38501F.7CF17A8D@spinacz.pl...
>
> na ostro:
> tne na paseczki, dusze z cebulka i czosnkiem. przyprawiam musztarda, sola,
> pieprzem i co jeszcze wymysle.
> mozna zagescic maka ewentualnie, ale ja nigdy tego nie zageszczam.
(i duuuużo innych ...)
Dzięki!!!
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-29 12:01:53
Temat: Re: BoczniakiTo tez nie jest najbardziej dietetyczny przepis ale zapewnia, ze pyszny
opakowanie boczniakow smazymy z pokorojonym w talarki porem na oliwie. W
miedzyczasie gotujemy makaron tzw. piorka (zapomialem wloskiej nazwy to
takie zlobione rurki przyciete na skos) Po ugotowaniu dorzucamy do tego
boczniaki usmazone z porem dodajemy opakowanie koziego twarogu i posypujmy
parmesanem i zielona pietruszka i dokladnie mieszamy. Podajemy na wgrzanych
telerzach.
Czarek
----------
In article <9h9hr7$hk0$1@news2.ipartners.pl>, "Ana"
<a...@e...com.pl> wrote:
> Kochani,
> a jak przyrządzacie boczniaki?
> Ja wczoraj wykonałam boczniaka duszonego w śmietanie i był przepyszny, ale
> chyba nieco ciężkostrawny, a na pewno niezbyt odchudzający, bo oprócz
> śmietanki była tam jeszcze mąka.
> Znam jeszcze patent na obtaczanie w jajku i bułeczce - wychodzi pycha, ale
> dietetyczne wyrzuty sumienia jeszcze większe.
> Kto umie inaczej?
> Pozdrawiam
>
> --
> Ania K.
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-29 13:27:38
Temat: Re: BoczniakiPo pierwsze dziendobry wszystkim, bo dopiero od dzisiaj jestem na grupie.
Apropo boczniakow to ostatnio zrobilem omlet z boczniakami cebulka i
szczypiorkiem i dodalem troche szynki i wyszlo pyszne.
Pozdrawiam
Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...media.pl> napisał w wiadomości
news:9hhqn3$730$1@news.onet.pl...
> To tez nie jest najbardziej dietetyczny przepis ale zapewnia, ze pyszny
> opakowanie boczniakow smazymy z pokorojonym w talarki porem na oliwie. W
> miedzyczasie gotujemy makaron tzw. piorka (zapomialem wloskiej nazwy to
> takie zlobione rurki przyciete na skos) Po ugotowaniu dorzucamy do tego
> boczniaki usmazone z porem dodajemy opakowanie koziego twarogu i posypujmy
> parmesanem i zielona pietruszka i dokladnie mieszamy. Podajemy na
wgrzanych
> telerzach.
> Czarek
>
> ----------
> In article <9h9hr7$hk0$1@news2.ipartners.pl>, "Ana"
> <a...@e...com.pl> wrote:
>
>
> > Kochani,
> > a jak przyrządzacie boczniaki?
> > Ja wczoraj wykonałam boczniaka duszonego w śmietanie i był przepyszny,
ale
> > chyba nieco ciężkostrawny, a na pewno niezbyt odchudzający, bo oprócz
> > śmietanki była tam jeszcze mąka.
> > Znam jeszcze patent na obtaczanie w jajku i bułeczce - wychodzi pycha,
ale
> > dietetyczne wyrzuty sumienia jeszcze większe.
> > Kto umie inaczej?
> > Pozdrawiam
> >
> > --
> > Ania K.
> >
> >
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |