Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Budyń Re: Budyń

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Budyń

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer02.ams1!peer.ams1.xlned.
com!news.xlned.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-me
dia.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.ne
ostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Budyń
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <c...@g...com>
<psgs9o$tp5$1@node1.news.atman.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Wed, 14 Nov 2018 14:10:54 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.9.1
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <psgs9o$tp5$1@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 35
Message-ID: <5bec1edb$0$512$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 178.43.70.160
X-Trace: 1542201051 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 512 178.43.70.160:50187
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2234
X-Received-Body-CRC: 3611228207
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381622
Ukryj nagłówki

W dniu 14.11.2018 o 11:09, stefan pisze:
> W dniu 2018-11-14 o 04:18, J...@w...pl pisze:
>> Pierwszy raz od lat kupiłam budyń,dużej,znanej firmy.
>> Ugotowałam ten budyń i....co za świństwo.
>> Wyszło coś zupełnie bez smaku, bez charakterystecznego dla budyniu
>> zapachu, bez lekkiego kremowego zabarwienia charakterystycznego dla
>> budyniu śmietankowego jaki znam z przed lat.
>> Najgorsze że to coś w garnku wogóle nie było budyniem jaki znam.
>>
>> Gdybym nie wiedziała co wrzuciłam do gara to powiedziała bym,że ktoś
>> bardzo chory wycharkał się do gara, bo to świństwo ciagnęło się jak
>> flegma.
>>
>> Będę wdzięczna za poradę jaka firma produkuje prawdziwy jak kiedyś
>> budyń, a nie sproszkowaną flegmę?
>>
>>
> A jakby tak ugotować zwykły domowy budyń (naturalnie nie mówię o
> naturalnych budyniach np z móżdżku, mus z polędwicy, gotowanych w
> formach budyniowych)
> podstawowy przepis tzw. baza
> pół litra mleka
> 2 żółtka.
> 2-3 łyżki cukru.
> 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
> 1-1,5 łyżki mąki pszennej.
> cukier wanilinowy lub wanilia skrobana z pół laski
>  no i dodatki jakie sobie zamarzysz...

Można nawet dodać trochę masła. Albo w ogóle ugotować ten budyń na
śmietance zamiast na mleku.

Ewa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.11 Stokrotka
14.11 XL
14.11 stefan
14.11 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.