Data: 2017-12-07 11:17:41
Temat: Re: Bułka cesarska zwana kajzerką :-)
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .12.2017 o 11:13 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
(...)
>> Naprawdę piekłaś dotychczas różne słodkie ciasta drożdżowe jako słodki
>> chleb?
>> Przecież taką strukturę mają (powinny mieć, jak widać) prawie wszystkie
>> wypieki drożdżowe na jajkach!
>>
>> Pączki też miałaś "chlebowe"?
>
> Nie wiesz, o czym piszę, to i pytania głupie zadajesz. Wybaczam.
:)
Po raz kolejny widać, że akurat w wypiekach nie jesteś żadnym autorytetem,
choć chciałabyś.
A to mylisz typ mąki z jej granulacją, a to nie rozumiesz roli
zakwasu/zaczynu na chleb, a to znów zaskoczona najbardziej powszechnym
przepisem na chałkę...
Pomijam mniej spektakularne wpadki w dziedzinie wypieków.
Ale "niewiedza jest początkiem drogi mądrości" - pod warunkiem, że się
chce i nie wstydzi uczyć do końca życia.
--
Trefniś
|