« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-24 10:41:59
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Wkn napisał(a) w wiadomości: ...
> I wiecie co? Wszytskie sa cudowne. Kto nie jadł,
>niech żałuje.
>Cha cha, a ja mam jeszcze jakieś 12 bulli i za parę dni robię następną
>porcję.
hehe, a mi wlasnie zaczyn rosnie i orzechy zmielilam...
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-24 12:28:08
Temat: Bulle cynamonowe AdioliSą przepyszne!!! To najlepsze ślimaczkowe drożdżówki, jakie jadłam od hoho i
jeszcze trochę. Bardzo niezwykłe, bez jajek.
Oczywiście nie miałam pojęcia, co zrobić z dl cukru i mąki, więc cukier
odmierzyłam miarką do mleka, a mąki dałam około 60 dag, tak żeby ciasto było
miękkie ale dało się ładnie rozwałkować bez klejenia. Potem wszystko
rozwałkowałam na piękny prostokąt, posmarowałam mniej więcej 8 dag masła,
sypnęłam sporą garść namoczonych wcześniej rodzynek, na to cienka warstwa
cukru i ze trzy łyżeczki cynamonu przesiane przez sitko. Nie miałam
papierków od muffinek, więc po prostu poukładałam ślimaki cieńsze i grubsze
na papierze do pieczenia. I wiecie co? Wszytskie sa cudowne. Kto nie jadł,
niech żałuje.
Cha cha, a ja mam jeszcze jakieś 12 bulli i za parę dni robię następną
porcję.
Najlepsze jest to, że rano padł mi komputer i nie miałam dokładnego
przepisu, pamiętałam tylko proporcje, ale najwyraźniej niczego nie
pokićkałam, miam miam :)
POzdrawiam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 13:05:25
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Użytkownik Margolka Sularczyk
<m...@s...mowimy.won.panda.bg.univ.gda.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aa629q$gc3$...@n...tpi.pl...
>
> Wkn napisał(a) w wiadomości: ...
> > I wiecie co? Wszytskie sa cudowne. Kto nie jadł,
> >niech żałuje.
> >Cha cha, a ja mam jeszcze jakieś 12 bulli i za parę dni robię następną
> >porcję.
>
>
> hehe, a mi wlasnie zaczyn rosnie i orzechy zmielilam...
>
to pilnuj tego zaczynu, bo on rośnie jak piorun, mi sciereczkę ppobrudził :)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 15:25:49
Temat: Re: Bulle cynamonowe AdioliJa znam te bulle pod nazwa "Osie gniazdka" i przyznaje, ze sa przepyszne.
Tylko ze moje ciacha, na 10 min przed wyjeciam z piekarnika polewa sie
smietana z cukrem i jeszcze zapieka. Aaaa, i jeszcze do srodka nie sypie
cynamonu :))
--
*** KIKI***
Gosia Ceglińska
k...@i...pl
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aa61er$7ec$...@n...tpi.pl...
> Są przepyszne!!! To najlepsze ślimaczkowe drożdżówki, jakie jadłam od hoho
i
> jeszcze trochę. Bardzo niezwykłe, bez jajek.
> Oczywiście nie miałam pojęcia, co zrobić z dl cukru i mąki, więc cukier
> odmierzyłam miarką do mleka, a mąki dałam około 60 dag, tak żeby ciasto
było
> miękkie ale dało się ładnie rozwałkować bez klejenia. Potem wszystko
> rozwałkowałam na piękny prostokąt, posmarowałam mniej więcej 8 dag masła,
> sypnęłam sporą garść namoczonych wcześniej rodzynek, na to cienka warstwa
> cukru i ze trzy łyżeczki cynamonu przesiane przez sitko. Nie miałam
> papierków od muffinek, więc po prostu poukładałam ślimaki cieńsze i
grubsze
> na papierze do pieczenia. I wiecie co? Wszytskie sa cudowne. Kto nie jadł,
> niech żałuje.
> Cha cha, a ja mam jeszcze jakieś 12 bulli i za parę dni robię następną
> porcję.
> Najlepsze jest to, że rano padł mi komputer i nie miałam dokładnego
> przepisu, pamiętałam tylko proporcje, ale najwyraźniej niczego nie
> pokićkałam, miam miam :)
>
> POzdrawiam
> Wkn
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 15:47:02
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adiolia u nas jest cos podobnego pod nazwa Chelsea buns. tez robilam i
wsystko mi sie dokladnie skleio, bo o ile pamietam do
posmarowania cista wystepuje jakies cos syropowate...ale i tak
pyszne
Krysia
>Ja znam te bulle pod nazwa "Osie gniazdka" i przyznaje, ze sa przepyszne.
>Tylko ze moje ciacha, na 10 min przed wyjeciam z piekarnika polewa sie
>smietana z cukrem i jeszcze zapieka. Aaaa, i jeszcze do srodka nie sypie
>cynamonu :))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 18:21:17
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Osoba znana jako "Wkn" <w...@w...pl> zapodała:
: Taka szatańska myśl mi przyszła do głowy, zeby je podgrzać w mikrofali,
: hehehe, ciekawe co by z tego wyszło, ale pewnie nic dobrego :))
A sprobuj w mikrofali, ja tak zawsze robie z roznymi drozdzowatymi i jest
super! Tylko na pare sekund (np. 10), bo za dlugo, to sie robia za gorace i
za miekkie. Lekko ogrzane z mlekiem mniam. Kiedys mi sie taka bula
zapodziala i ja tak potraktowalam. Po paru dniach, a byla jak nowa. :-)
--
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 19:16:13
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aa6r8s$18m$1@news.tpi.pl...
> cholera, jednak mają jedną małą wadę :( Szybko się starzeją. Ciekawe
czemu.
> Najlepiej je chyba piec dla dużej rodziny albo gości i pożerać jeszcze
lekko
> ciepłe, wtedy sa niebiańskie. A za pół dnia to już zwykłe drożdżówki,
chlip.
> Taka szatańska myśl mi przyszła do głowy, zeby je podgrzać w mikrofali,
> hehehe, ciekawe co by z tego wyszło, ale pewnie nic dobrego :))
> I tak je znowu zrobię, ale jak przyjdą znajomi, wtedy zjemy wszystko od
> razu, ooo!
Hejeczka;-))))
Bulle tez wyslawialam, sa boskie!. Ja zrobilam m.in. z rodzynkami i byla to
zupelna pychotka. Fakt szybko sie starzeja, ale ja sie nie zastanawialam ani
chwili tylko wyladawaly w mikrofali i wyciagnelam mieciutkie i pachnace,
wiec wyszly dobre;-)))))))))))))))))
Pozdrawiam,
Kaliope
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 19:48:46
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aa61er$7ec$...@n...tpi.pl...
> Są przepyszne!!! To najlepsze ślimaczkowe drożdżówki, jakie jadłam od hoho
i
> jeszcze trochę. Bardzo niezwykłe, bez jajek.
cholera, jednak mają jedną małą wadę :( Szybko się starzeją. Ciekawe czemu.
Najlepiej je chyba piec dla dużej rodziny albo gości i pożerać jeszcze lekko
ciepłe, wtedy sa niebiańskie. A za pół dnia to już zwykłe drożdżówki, chlip.
Taka szatańska myśl mi przyszła do głowy, zeby je podgrzać w mikrofali,
hehehe, ciekawe co by z tego wyszło, ale pewnie nic dobrego :))
I tak je znowu zrobię, ale jak przyjdą znajomi, wtedy zjemy wszystko od
razu, ooo!
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 23:04:53
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aa6r8s$18m$1@news.tpi.pl...
> cholera, jednak mają jedną małą wadę :( Szybko się starzeją. Ciekawe
czemu.
> Najlepiej je chyba piec dla dużej rodziny albo gości i pożerać jeszcze
lekko
> ciepłe, wtedy sa niebiańskie. A za pół dnia to już zwykłe drożdżówki,
chlip.
> Taka szatańska myśl mi przyszła do głowy, zeby je podgrzać w mikrofali,
> hehehe, ciekawe co by z tego wyszło, ale pewnie nic dobrego :))
Na krociutko i sa jak swiezutkie, sprawdzalam. Mozna je tez zamrozic, rano
na chwilke do micro i na sniadanko jak znalazl :-)).
Moje czekaja na gosci w zamrazarce ;-)). Ale jadlam w Szwecji oryginalne (
znaczy ze sklepu ) i tez nie byly tak pyszne jak te prosto z pieca. Dopiero
po wrzucie na kilka sekund do kuchenki nabieraly wlasciwej formy.
> I tak je znowu zrobię, ale jak przyjdą znajomi, wtedy zjemy wszystko od
> razu, ooo!
Z tym pewnie nie bedzie problemu ;-)). Sprobuj jeszcze z nadzieniem na
slodko z twarogu lub jablek podduszonych i potnij na kawalki 5cm, tez
zrobisz furore :-)).
Adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-25 07:21:47
Temat: Re: Bulle cynamonowe Adioli
Użytkownik Adiola <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aa7ebr$2ere$...@p...acn.pl...
>
>
> Na krociutko i sa jak swiezutkie, sprawdzalam.
przetestowane, jak nowe :) Jednak mikrofalówa się przydaje. Dzięki Wam za
radę .
Bułek już nie ma :)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |