Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Date: Thu, 10 Jan 2019 11:10:35 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 22
Message-ID: <g...@m...uni-berlin.de>
References: <q106s2$inb$1@dont-email.me> <8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1>
<5c349b84$0$485$65785112@news.neostrada.pl>
<g...@m...uni-berlin.de>
<5c35004d$0$488$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@v...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
mEg2y704ysYKLK2U9mHNCAIXTIJ7exIdLlD3Xh0ceNL81M0YfPrM+NL9xR
Cancel-Lock: sha1:0sO5RqQ0bHkalrVnrCHx7U4WHn0=
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
Thunderbird/60.4.0
In-Reply-To: <s...@v...com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381715
Ukryj nagłówki

Am 09.01.2019 um 23:32 schrieb John Doe:
> On 2019-01-08, Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> łojezu co wy kombinujecie?
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy.
>>
>> Serio? A z czego? Zwykle jedzenie u Chińczyka, pszynajmniej według TV, jest
>> mocno pszetwożone, więc bardzo dalekie od surowizny.
>>
>
> lecz wpierw trzeba chyba zagotowac jak Waldemar napisal?
>
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy. Ma się ugotować,
>>> dlatego zalecają obniżyć temperaturę, jak pierogi wypłyną, by farsz się
>>> ugotował.
>
> I to samo pisze w cytacie po angielsku w 1-szym poscie.

Exactly!

Waldek

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.01 Stokrotka
10.01 stefan
10.01 Stokrotka
10.01 stefan
10.01 d...@g...com
10.01 Animka
11.01 John Doe
11.01 Marcin Debowski
11.01 John Doe
11.01 XL
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
12.01 XL
12.01 Marcin Debowski
Siadło światełko w kuchence mikrofalowej Haier
Nóż
ciekawa książka
Idzie Wielkanoc
Naczynia z kamionki do kiszenia kapusty / ogórków
Re: Osad w winie
Re: Osad w winie - Sery twarde
świńskie przełyki
Nowa wersja programu dietetycznego Ananas
Glifosat! Nie gluten!
Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
maszynka lepiąca pierogi
Zapraszam na bloga o zdrowym odżywianiu
Coś słodkiego?
Szybkowar
Kto napisał "Chama nad Niemnem"?
Co diabły i Diabły powinny zrozumieć
kochać, głaskać, przytulać...
Implanty bedo wstawiac, Polakom!
Art: "Czy sztuczna inteligencja uwierzy w Boga?"
Chamstwo i prostactwo
Jak odstaszyć kota?
Narcyzm grupowy
Re: Uwaga chirurg-naczyniowiec Olejczyk Michał Katowice ul. Graniczna.
Nareszcie ktoś reaguje.
Aj waj!
Łamidupka dla Środy.
Warto umierać.
Pytanie na śniadanie.
Co na komary?