Data: 2019-01-12 00:23:50
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> Pszedłużanie procesu gotowania wydaje się mnożeniem glutenu w garnku.
>>
>> Im dłużej gotujesz, tym więcej glutenu - istne cuda!
>
> Oczywiście, że tak jest. Sprawdź definicję glutenu w encyklopedi.
> Gluten to rozmoczona mąka.
>
Durnaś. Gluten to tylko BIAŁKO - w mące.
Jest go w mące tyle, ile jest i żadne gotowanie nie ma na to żadnego
wpływu, gluten się nie rozmnoży na skutek gotowania. Gdyby tak było, Jezus
nie musiałby dokonywać cudu rozmnożenia chleba, aby nakarmić tłumy -
wystarczyłoby, aby te kilka bochenków pogotował z tydzień. LOL
--
XL Wołynia nie zapomnimy!
https://m.interia.pl/nowa-historia/news,nId,2603974
|