Data: 2019-01-12 18:36:46
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> No właśnie, oni uwielbiają gluten i po to dolewają wody.
>> Gluten to namoczona, zasadniczo w zimnej wodzie skrobia zwykle z mąki.
>> Zaś woda zimna spadnie na dno.
>
> Gluten to nie jest skrobia.
>
> A'propos gołebi... Z którego to fimu cytat?
> "Gdyby głupota miała skrzydła to latałaby pani wysoko jak gołębica."
Ja nie napisałam , że gluten to skrobia. tylko namoczona.
Bez wody nie ma glutenu.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|