Data: 2019-01-13 01:11:09
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>>>> Pszedłużanie procesu gotowania wydaje się mnożeniem glutenu w garnku.
>>>>
>>>> Im dłużej gotujesz, tym więcej glutenu - istne cuda!
>>>
>>> Oczywiście, że tak jest. Sprawdź definicję glutenu w encyklopedi.
>>> Gluten to rozmoczona mąka.
>>>
>>
>> Durnaś. Gluten to tylko BIAŁKO - w mące.
>
> NIe sprawdzałam definicję w encyklopedi.
> Wyszło mi, że są zasadniczo 3 gluteny: roztwur - podstawowe znaczenie słowa,
> białko, i jeszcze coś tam.
>
>
>
>> Jest go w mące tyle, ile jest i żadne gotowanie nie ma na to żadnego
>> wpływu,
> Ma wpływ. Białka są nietrwałe i obrubka może zmieniać substancję hemiczną na
> inną.
>
>
>> gluten się nie rozmnoży na skutek gotowania.
> Gluten w sensie roztworu rozmnoży się.
>
>
Pierdolisz aż miło. Jak zwykle.
--
XL Wołynia nie zapomnimy!
https://m.interia.pl/nowa-historia/news,nId,2603974
|