Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.
com!news.xlned.com!peer02.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-me
dia.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.ne
ostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.3 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:dtxHV1v+J4kb+ir7LOMhFNmKxGA=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5c3a821d$0$524$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <q106s2$inb$1@dont-email.me> <8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1>
<5c349b84$0$485$65785112@news.neostrada.pl>
<5c3514d8$0$524$65785112@news.neostrada.pl>
<5c35b35f$0$489$65785112@news.neostrada.pl>
<5c392586$0$482$65785112@news.neostrada.pl>
<5c39fe35$0$484$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 13 Jan 2019 00:11:09 GMT
Lines: 34
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.132.113
X-Trace: 1547338269 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 524 79.185.132.113:54394
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2142
X-Received-Body-CRC: 1763582574
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381741
Ukryj nagłówki

Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>>>> Pszedłużanie procesu gotowania wydaje się mnożeniem glutenu w garnku.
>>>>
>>>> Im dłużej gotujesz, tym więcej glutenu - istne cuda!
>>>
>>> Oczywiście, że tak jest. Sprawdź definicję glutenu w encyklopedi.
>>> Gluten to rozmoczona mąka.
>>>
>>
>> Durnaś. Gluten to tylko BIAŁKO - w mące.
>
> NIe sprawdzałam definicję w encyklopedi.
> Wyszło mi, że są zasadniczo 3 gluteny: roztwur - podstawowe znaczenie słowa,
> białko, i jeszcze coś tam.
>
>
>
>> Jest go w mące tyle, ile jest i żadne gotowanie nie ma na to żadnego
>> wpływu,
> Ma wpływ. Białka są nietrwałe i obrubka może zmieniać substancję hemiczną na
> inną.
>
>
>> gluten się nie rozmnoży na skutek gotowania.
> Gluten w sensie roztworu rozmnoży się.
>
>

Pierdolisz aż miło. Jak zwykle.

--
XL Wołynia nie zapomnimy!
https://m.interia.pl/nowa-historia/news,nId,2603974

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.01 XL
13.01 Animka
13.01 Animka
14.01 Marcin Debowski
14.01 d...@g...com
14.01 XL
14.01 John Doe
15.01 d...@g...com
15.01 Animka
16.01 Pszemol
16.01 Pszemol
16.01 Pszemol
16.01 Pszemol
16.01 d...@g...com
16.01 Stokrotka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?