Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto do pizzy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto do pizzy.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-03 09:41:50

Temat: Ciasto do pizzy.
Od: "Spikie" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Prosba o porade. pomimo usilnych staran nie potrafie zrobic takiego ciasta
do pizzy jak bym chcial. Powinno ono byc dosc cienkie (nie bardzo
cienkie,ale nie grube). Wychodzi mi albo grube, albo twarde(cienkie).

Jezeli ktos z Was ma sprawdzony przepis na takie ciasto bylbym ogromnie
wdzieczny.

Pozdrawiam
Spikie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-03 10:32:44

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: "Mabu" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zajrzyj do archiwum
Użytkownik "Spikie" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ac5sk$1o4$1@news.tpi.pl...
> Witam.
> Prosba o porade. pomimo usilnych staran nie potrafie zrobic takiego ciasta
> do pizzy jak bym chcial. Powinno ono byc dosc cienkie (nie bardzo
> cienkie,ale nie grube). Wychodzi mi albo grube, albo twarde(cienkie).
>
> Jezeli ktos z Was ma sprawdzony przepis na takie ciasto bylbym ogromnie
> wdzieczny.
>
> Pozdrawiam
> Spikie
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-03 12:11:05

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: kw <k...@a...wbc.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja rbie tak:

ok. 0,5 szklanki "letniej" wody
1 lyzeczka cukry
2-3 dkg drozdzy
-wszystko razem rozpuscic i dodac do ok. 1,5 szkalnki maki
dodac 1 lyzeczke soli i 1 lyzke oliwy
- wyrobic na jednolita mase /dlugo wyrabiac/ az ciasto bedzie bardzo latwo
odchodzic od miski i rak
-przykryc sciereczka i odstawic do wyrosniecia
ciasto powinno podwoic sie
-wyrobic jeszcze raz ciasto i uformowac /najlepiej - tak wynika z moich
obserwacji/ okragly placek o grubosci ok 0,5-1 cm
-odstawic jescze raz do wyrosniecia w cieple miejsce na ok. 15 min

- po polozeniu dalszych produktow - wg uznania - wstawic wszystko do pieca
nagrzanego na max /zazwyczaj piekarniki daja 240-250 st. C - im wiecej tym
lepiej
piec ok 10-15 min /najlepiej sprawdzic po ok. 8-10 min.

wg mojego przepisu wychodzi mi cienkie i pulchne ciasto.
PS. do ciasta warto dodac troche przypraw - jest wtedy bardziej aromatyczne


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-03 12:15:30

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: "Dana" <d...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Spikie" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ac5sk$1o4$1@news.tpi.pl...
> Witam.
> Prosba o porade. pomimo usilnych staran nie potrafie zrobic takiego ciasta
> do pizzy jak bym chcial. Powinno ono byc dosc cienkie (nie bardzo
> cienkie,ale nie grube). Wychodzi mi albo grube, albo twarde(cienkie).
>
> Jezeli ktos z Was ma sprawdzony przepis na takie ciasto bylbym ogromnie
> wdzieczny.
>
> Pozdrawiam
> Spikie

Zajrzyj na www.kuchnia.com.pl/DiD/biezacy.html

DB


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-04 18:28:32

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Spikie <s...@p...onet.pl> wrote:

> Witam.
> Prosba o porade. pomimo usilnych staran nie potrafie zrobic takiego ciasta
> do pizzy jak bym chcial. Powinno ono byc dosc cienkie (nie bardzo
> cienkie,ale nie grube).

Czyzby jubileusz? Tysiaczne pytanie o ciasto do pizzy na naszej liscie
(i chyba piate w tym tygodniu!)

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-05 10:33:07

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Wladyslaw Los wrote:

>
> Czyzby jubileusz? Tysiaczne pytanie o ciasto do pizzy na naszej liscie
> (i chyba piate w tym tygodniu!)
>
> Wladyslaw

Ale za to jak dawno nie bylo pyt. o panierke w KFC ;))
odstukuje w niemalowane co by nie zapeszyc ;)
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-06 01:38:24

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"fghfgh" <a...@p...onet.pl> wrote
>
>
> Wladyslaw Los wrote:
>
> >
> > Czyzby jubileusz? Tysiaczne pytanie o ciasto do pizzy na naszej liscie
> > (i chyba piate w tym tygodniu!)
> >
> > Wladyslaw
>
> Ale za to jak dawno nie bylo pyt. o panierke w KFC ;))
> odstukuje w niemalowane co by nie zapeszyc ;)
> pzdr
> agi

Ale za to bylo o lazanii :)))
Lazanii jest tez wciaz na topie :))
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-06 06:47:43

Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "fghfgh" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ACC49E3.F0E376B4@poczta.onet.pl...
>
>
> Wladyslaw Los wrote:
>
> >
> > Czyzby jubileusz? Tysiaczne pytanie o ciasto do pizzy na naszej liscie
> > (i chyba piate w tym tygodniu!)
> >
> > Wladyslaw
>
> Ale za to jak dawno nie bylo pyt. o panierke w KFC ;))
> odstukuje w niemalowane co by nie zapeszyc ;)
> pzdr
> agi
Moi drodzy
Ostatnio byłam na uroczystej kolacji w lokalu KFC .Podają tam wyśmienite
danie.Niestety udało mi się tylko rozpoznać jeden ze składników - może sie
mylę ale chyba był to kurczak skrzydełko.Na nim była bardzo smaczna
panierka.Nie potrafię rozróżnić składników a chciałabym w domu zadziwić
gości.Jeżeli ktoś zna przepis to bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję . ;)))
Marzenia się spełniają.
AgataW.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: herbatki owocowe i ziolowe
RE: herbatki owocowe i ziolowe
RE: herbatki owocowe i ziolowe
Majonez swiateczny - czy wszyscy kupuja?
RE: herbatki owocowe i ziołowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »