« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-14 18:24:23
Temat: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!Zrobiłam i polecam, właśnie wcinamy prawie gorące. Jest godne polecenia,
szybko i łatwo się robi (no, w moim przypadku najwięcej czasu zajęło łupanie
orzechów). Acha, można dać nieco mniej cukru. Piecze się ok. godziny
(dokładnie 65 minut;)
Pozdrawiam - Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-14 20:36:32
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!> Zrobiłam i polecam, właśnie wcinamy prawie gorące. Jest godne polecenia,
> szybko i łatwo się robi (no, w moim przypadku najwięcej czasu zajęło
łupanie
> orzechów). Acha, można dać nieco mniej cukru. Piecze się ok. godziny
> (dokładnie 65 minut;)
ja tez zrobilam. pieklam grubo ponad godzine - cos ok. 1,5 godz w termp. 180
stopni. juz wiem czemu obtacza sie owoce w mace ziemniaczanej - i naprawde
warto:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 07:00:53
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
rena wrote:
> ja tez zrobilam. pieklam grubo ponad godzine - cos ok. 1,5 godz w termp. 180
> stopni. juz wiem czemu obtacza sie owoce w mace ziemniaczanej - i naprawde
> warto:)
Przepraszam ale pisze tylko z pracy, i Twoje pytanie zobaczylam
wlasnie przed chwila. To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze sama
juz je upieklas, to pewnie wiesz jakie sa swietne:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 08:03:48
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Użytkownik "Bunia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3DABBD25.FA33E043@poczta.onet.pl...
> Przepraszam ale pisze tylko z pracy, i Twoje pytanie zobaczylam
> wlasnie przed chwila. To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
> dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze
Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 16:07:16
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!>To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
> dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze sama
> juz je upieklas, to pewnie wiesz jakie sa swietne:-)
no rzeczywiscie, ale sama w zyciu nie wpadlabym na to - rewelacyjny
patent!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 16:07:38
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!> Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)
ale inaczej smakuja, sa takie zwarte!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 16:39:52
Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Użytkownik "rena" <r...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aohegc$g3n$1@foka.acn.pl...
> > Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)
>
>
> ale inaczej smakuja, sa takie zwarte!
>
Acha, dobrze wiedzieć, dzięki:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |