Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-14 18:24:23

Temat: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrobiłam i polecam, właśnie wcinamy prawie gorące. Jest godne polecenia,
szybko i łatwo się robi (no, w moim przypadku najwięcej czasu zajęło łupanie
orzechów). Acha, można dać nieco mniej cukru. Piecze się ok. godziny
(dokładnie 65 minut;)
Pozdrawiam - Ewa




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-14 20:36:32

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zrobiłam i polecam, właśnie wcinamy prawie gorące. Jest godne polecenia,
> szybko i łatwo się robi (no, w moim przypadku najwięcej czasu zajęło
łupanie
> orzechów). Acha, można dać nieco mniej cukru. Piecze się ok. godziny
> (dokładnie 65 minut;)


ja tez zrobilam. pieklam grubo ponad godzine - cos ok. 1,5 godz w termp. 180
stopni. juz wiem czemu obtacza sie owoce w mace ziemniaczanej - i naprawde
warto:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 07:00:53

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: Bunia <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



rena wrote:

> ja tez zrobilam. pieklam grubo ponad godzine - cos ok. 1,5 godz w termp. 180
> stopni. juz wiem czemu obtacza sie owoce w mace ziemniaczanej - i naprawde
> warto:)


Przepraszam ale pisze tylko z pracy, i Twoje pytanie zobaczylam
wlasnie przed chwila. To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze sama
juz je upieklas, to pewnie wiesz jakie sa swietne:-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 08:03:48

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bunia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3DABBD25.FA33E043@poczta.onet.pl...
> Przepraszam ale pisze tylko z pracy, i Twoje pytanie zobaczylam
> wlasnie przed chwila. To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
> dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze

Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 16:07:16

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

>To ma zapobiec wlasnie opadaniu jablek, i
> dodatkowo one w tym ciescie sa jakies takie fajne, mokre. A ze sama
> juz je upieklas, to pewnie wiesz jakie sa swietne:-)

no rzeczywiscie, ale sama w zyciu nie wpadlabym na to - rewelacyjny
patent!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 16:07:38

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)


ale inaczej smakuja, sa takie zwarte!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 16:39:52

Temat: Re: Ciasto greckie (czy włoskie;) zrobiłam!
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rena" <r...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aohegc$g3n$1@foka.acn.pl...
> > Ja nie obtaczałam jabłek w mące i też nie opadły:)
>
>
> ale inaczej smakuja, sa takie zwarte!
>


Acha, dobrze wiedzieć, dzięki:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanie o sos do salatki
Z KTÓREJ STRONY UGRYŹĆ KALAFIOR?!
Sprawdzony przepis na keks
Babka z ajerkoniakiem [P]
test

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »