« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-18 16:25:41
Temat: Ciasto z gruszkamiCzesc
bardzo prosze o jakis przepis na ciasto z gruszkami
(moze byc kilka przepisow).
Sprawa naglaca , wiec bede wdzieczna za szybka
odpowiedz .
mjadzia.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-18 16:49:00
Temat: Re: Ciasto z gruszkamiWitam :)
Ciasto gruszkowe:
75 dag gruszek, konfitura morelowa,
Polewa:
pol szklanki smietany, 3 jaja, 2 lyzeczki cukru, platki migdalowe
Ciasto:
25 dag maki, 10 dag cukru, 1 jajko, 1 zoltko, pol kostki masla, lyczeczka
proszku do pieczenia, cukier waniliowy, odrobina soli
Ugniesc kruche ciasto i wlozyc na godzinke do lodowki.
Tortownice wysmarowac tluszczem, ulozyc rozwalkowane ciasto, uformowac
wysoki brzeg. nalkuc widelcem. Piec ciasto ok 10 min w temp. 220 stopni.
Posmarowac ciasto konfitura morelowa.
Gruszki pokroic i ulozyc na ciescie. Ze smietany, jaj, cukru ubic mase i
polac ciasto. Posypac platkami migdalowymi. Piec ok.20 min w temp. 200
stopni.
Zycze smacznego i pozdrawiam
kredkaa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 18:57:24
Temat: Re: Ciasto z gruszkamikredkaa wrote:
> Witam :)
> Ciasto gruszkowe:
> 75 dag gruszek, konfitura morelowa,
> Polewa:
> pol szklanki smietany, 3 jaja, 2 lyzeczki cukru, platki
migdalowe
> Ciasto:
> 25 dag maki, 10 dag cukru, 1 jajko, 1 zoltko, pol kostki
masla, lyczeczka
> proszku do pieczenia, cukier waniliowy, odrobina soli
> Ugniesc kruche ciasto i wlozyc na godzinke do lodowki.
> Tortownice wysmarowac tluszczem, ulozyc rozwalkowane
ciasto, uformowac
> wysoki brzeg. nalkuc widelcem. Piec ciasto ok 10 min w
temp. 220 stopni.
> Posmarowac ciasto konfitura morelowa.
> Gruszki pokroic i ulozyc na ciescie. Ze smietany, jaj,
cukru ubic mase i
> polac ciasto. Posypac platkami migdalowymi. Piec ok.20
min w temp. 200
> stopni.
> Zycze smacznego i pozdrawiam
> kredkaa
Czesc
dzieki za przepis, na pewno jutro wyprobuje
mjadzia.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |