« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-20 06:47:14
Temat: CieciorkaZafascynowala mnie i kupiłem a teraz nie bardzo wiem co możnaby z tym
zrobić? Macie może jakieś pomysły?
--
pozdrawiam
Waldek Brygier
http://kasiaiwaldek.w.interia.pl - Moja strona domowa - ZAPRASZAM!
http://www.gia.alpinizm.pl - pierwszy polski miesięcznik wspinaczkowy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-20 08:37:57
Temat: Re: Cieciorka
Waldek Brygier <a...@b...gnet.pl> w wiadomości
news:96t0m7$7et$1@flis.man.torun.pl napisał(a):
> Zafascynowala mnie i kupiłem a teraz nie bardzo wiem co możnaby z
tym
> zrobić? Macie może jakieś pomysły?
przede wszystkim po na moczeniu ugotować a z tego:
- hummus: pasta ze zmielonej w/w, sezamu zmielonego, czosnku (cebuli),
soku z cytryny i oliwy
- pasty do pieczywa (zmiksować z warzywami gotowanymi, cebulką
podsmażoną i czym tam się jeszcze chce)
- upiec podgotowaną z przyprawami (ziołami) i wodą z gotowania (może
wciągnąć wodę lub nie całkiem)
- kotlety (zmielona cieciorka, cebulka posiekana czy szczypiorek,
zaparzone płatki owsiane, obtoczone w sezamie lub siemieniu lnianym)
- gęsta zupa jarzynowa w rodzaju krupniku z różnorodnymi kaszami i
dorzuconą cieciorką i ziołami
- potrawka z ciecierzycy i warzyw np. w pomidorach na ryżu lub kaszy
- sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, oliwy z oliwek
(albo innego oleju zimnotłoczonego) z ciecierzycą.
- dania wszelkiego rodzaju dla dzieci (dużo białka roślinnego przede
wszystkim i lekko strawna)
i wiele innych smacznych potraw z których na pewno dużo znajdziesz w
http://puszKKKa.vege.pl w sekcji wyszukiwanie po składnikach wpisując
"cieciorka", "ciecierzyca" czy "groch włoski"
wojmat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-20 11:07:34
Temat: Re: Cieciorka> przede wszystkim po na moczeniu ugotować a z tego:
Wielkie dzięki - muszę wypróbować. Co polecasz najbardziej? nA PIERWSZY
OGIEŃ :-)?
--
pozdrawiam
Waldek Brygier
http://kasiaiwaldek.w.interia.pl - Moja strona domowa - ZAPRASZAM!
http://www.gia.alpinizm.pl - pierwszy polski miesięcznik wspinaczkowy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-20 11:23:55
Temat: Re: Cieciorka
Waldek Brygier <a...@b...gnet.pl> wrote in message
news:96tfug$d0o$2@flis.man.torun.pl...
> > przede wszystkim po na moczeniu ugotować a z tego:
>
> Wielkie dzięki - muszę wypróbować. Co polecasz najbardziej? nA PIERWSZY
> OGIEŃ :-)?
ja co prawda nie wojmat, ale polecam hummus i wszelakie pasty do pieczywa.
Sa przepyszne, jesli skorzystasz z przepisow na stronie podanej przez
wojmata na pewno sie nie zawiedziesz
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-20 12:21:46
Temat: Re: Cieciorka
asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości
news:3a9252e6$1@news.vogel.pl napisał(a):
>
> Waldek Brygier <a...@b...gnet.pl> wrote in message
> news:96tfug$d0o$2@flis.man.torun.pl...
> > > przede wszystkim po na moczeniu ugotować a z tego:
> >
> > Wielkie dzięki - muszę wypróbować. Co polecasz najbardziej? nA
PIERWSZY
> > OGIEŃ :-)?
> ja co prawda nie wojmat
i całe twoje szczęście... ;-)
>, ale polecam hummus i wszelakie pasty do pieczywa.
chyba właśnie tak...
dobra jest też ta gotowana i zapieczona w wywarze własnym... z sosem
pomidorowym.
wojmat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |