Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co robic dalej z tym kardamonem?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co robic dalej z tym kardamonem?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-06 07:25:22

Temat: Co robic dalej z tym kardamonem?
Od: "rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Dostalem kilka ziarenek kardamonu; nie wiem jak go zastosowac; obrac z tej
zielonej lupiny czy nie; zmielic ubic czy wrzucic do kawy w calosci; razem z
kawa czy po zalaniu kawy itp.itd...?? Doradzcie co poczac, bo jestem cieakw
jak smakuje tak zachwalana przez niektorych z was kawa?? Acha, no i ile
ziarnek na mala filizanke?? TIA

Pozdrav Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-06 08:00:11

Temat: Re: Co robic dalej z tym kardamonem?
Od: Zbyszek <z...@n...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

rajton napisał(a):
> Witam!
> Dostalem kilka ziarenek kardamonu; nie wiem jak go zastosowac; obrac z tej
> zielonej lupiny czy nie; zmielic ubic czy wrzucic do kawy w calosci; razem z
> kawa czy po zalaniu kawy itp.itd...?? Doradzcie co poczac, bo jestem cieakw
> jak smakuje tak zachwalana przez niektorych z was kawa?? Acha, no i ile
> ziarnek na mala filizanke?? TIA
>
> Pozdrav Mariusz
>
>
dolaczam sie z pytaniem, kardamon do kawy, a sproszkowany do czego ?
pozdrawia,

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-06 18:22:45

Temat: Re: Co robic dalej z tym kardamonem?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> szukaj wiadomości tego autora

"rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> wrote in message
news:cripbs$t0b$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dostalem kilka ziarenek kardamonu; nie wiem jak go zastosowac; obrac z tej
> zielonej lupiny czy nie; zmielic ubic czy wrzucic do kawy w calosci; razem z
> kawa czy po zalaniu kawy itp.itd...?? Doradzcie co poczac, bo jestem cieakw
> jak smakuje tak zachwalana przez niektorych z was kawa?? Acha, no i ile
> ziarnek na mala filizanke?? TIA

Jesli lubisz kuchnie indyjska to zrob garam masala - taka uniwersalna przyprawe (jest

nan mnostwo przepisow, takoz w archiwum.) Skandynawowie uwielbiaja ciasta i inne
wypieki cukiernicze z mielonym karadamonem - poszukaj googlem.

Cale nasionko mozna uzyc np. do kawy czy herbaty (kardamon, dwa-trzy gozdziki plus
dobra herbata zaparzona w czajniczku i potraktowana naparstkiem oozo czy araku.)

--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There's no place like 127.0.0.1><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[P] Faworki
Wartosc energetyczna - pomiar!
Parowki w ciescie - pytanie technologiczne ;-)
Przepisy ze starej książki kucharskiej
Prosty przepis na schab Dawida - wypróbowałam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »