« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-14 18:58:43
Temat: Coś smaczniutkegozna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?
Wladeczek
PS. Jak widzicie staram się dostosować do stylu panującego ostatnio w
tej grupie. Jak juz go opanuje, to moze mnie polubicie.
W.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-14 19:03:52
Temat: Re: Coś smaczniutkegoUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> zna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
> lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?
>
> Wladeczek
>
> PS. Jak widzicie staram się dostosować do stylu panującego ostatnio w
> tej grupie. Jak juz go opanuje, to moze mnie polubicie.
>
> W.
dopuki nie psheczytauam pesa to myslalam ze to jakis nowy troll na grupe
zapodaje ;-) a to Władysław ;)
z dodatkiem vegety - hmmm, swietnie smakuje chleb posmarowany maslem i
posypany grubo vegetka!!!!
kucharka nie uzywam bo to nedzna podrobka ;)
a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:12:10
Temat: Re: Coś smaczniutkegoIn <c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> walkie wrote:
> Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>
> a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
> kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
Ekstra virgine naturalnie?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:13:05
Temat: Re: Coś smaczniutkegoUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> In <c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> walkie wrote:
>
>>Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>>
>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>
>
> Ekstra virgine naturalnie?
>
> Władysław
oczywiscie, jakze by inaczej - w markecie na promocjach znajdziesz ;-)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:15:07
Temat: Re: Coś smaczniutkegoDnia Fri, 14 May 2004 21:03:52 +0200, Waćpanna lub Waćpan *walkie*, w
wiadomości news:<news:c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> zawarł, co następuje:
> a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
> kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
granulowanym, walkie! :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:21:11
Temat: Re: Coś smaczniutkegoUżytkownik Ti`Ana napisał:
> Dnia Fri, 14 May 2004 21:03:52 +0200, Waćpanna lub Waćpan *walkie*, w
> wiadomości news:<news:c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> zawarł, co następuje:
>
>
>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>
>
> granulowanym, walkie! :D
wiedzialam ze o czyms waznym zapomnialam napisac! ;)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:31:47
Temat: Re: Coś smaczniutkego
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040514205844896+0200@news.onet.pl...
> zna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
> lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?
A już myślałam od jakiegoś czasu, że to muj wegetarianizm tak padł mi na
oczy, że w co drugim poście widzę kurze piersi. :)
Sowa - najwyraźniej bez kurzych zwidów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:43:08
Temat: Re: Coś smaczniutkegoLe vendredi 14 mai 2004 ŕ 21:21:11, walkie a écrit :
>>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>>
>>
>> granulowanym, walkie! :D
> wiedzialam ze o czyms waznym zapomnialam napisac! ;)
No wlasnie... pod wplywem grupy kupilam po raz pierwszy w zyciu
czosnek granulowany (zawsze uzywalam swiezego albo mrozonego),
najwyzeszej jakosci (czytaj "najdrozszy").
No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach (raczej
powiedzalambym cuch, bo zapachem tego nazwac nie jestem w stanie),
zepsul mi pare salatek i vinaigrettes, itd.
W koncu odkrylam ze mozna go dodawac do dluugo gotowanych potraw (byle
nie za duzo) i, powolutku, zakup zuzylam w ten sposob. Ale sie wiecej
nie bede w to juz bawic.
A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:46:05
Temat: Re: Coś smaczniutkegoUżytkownik Ewa (siostra Ani) N. napisał:
> No wlasnie... pod wplywem grupy kupilam po raz pierwszy w zyciu
> czosnek granulowany (zawsze uzywalam swiezego albo mrozonego),
> najwyzeszej jakosci (czytaj "najdrozszy").
> No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach (raczej
> powiedzalambym cuch, bo zapachem tego nazwac nie jestem w stanie),
> zepsul mi pare salatek i vinaigrettes, itd.
>
> W koncu odkrylam ze mozna go dodawac do dluugo gotowanych potraw (byle
> nie za duzo) i, powolutku, zakup zuzylam w ten sposob. Ale sie wiecej
> nie bede w to juz bawic.
>
> A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
> zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
> jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?
>
>
> Ewcia
>
>
Czytajac Twoj opis to wydaje mi sie ze taki sam jak we Francji.
Do salaty czy innego zielska bym go nie dodala - miesa tez nie natrzesz
(raz natarlam :]) bo zasmierdnie konserwantami - dla mnie totalna klapa
i ochyda.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-14 19:57:06
Temat: Re: Coś smaczniutkegoDnia Fri, 14 May 2004 21:43:08 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Ewa (siostra Ani)
N.*, w wiadomości news:<news:9061898434$20040514214313@ewcia> zawarł, co
następuje:
> No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach
Masz rację! Tego nie da się nijak porównać... To powinna być zupełnie inna
nazwa.
Ja jestem zupełnie pokręcona, bo lubię jego smak w mizerii na ostro. Używam
wtedy tylko czosnku granulowanego, ale też i tylko dla mnie, innych nie
zmuszam do tej kombinacji.
> A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
> zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
> jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?
Nie można. Ludność się jednak niestety przyzwyczaiła :(
Wszystko zalezy od gustów, sądzę jednak, że popularność czosnku
granulowanego spowodowana jest powszechną niechęcie do krojenia, obierania i
wyciskania świeżego. Mogę się mylić :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |