Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Coś smaczniutkego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Coś smaczniutkego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-14 18:58:43

Temat: Coś smaczniutkego
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

zna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?

Wladeczek

PS. Jak widzicie staram się dostosować do stylu panującego ostatnio w
tej grupie. Jak juz go opanuje, to moze mnie polubicie.

W.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-14 19:03:52

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wladyslaw Los napisał:

> zna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
> lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?
>
> Wladeczek
>
> PS. Jak widzicie staram się dostosować do stylu panującego ostatnio w
> tej grupie. Jak juz go opanuje, to moze mnie polubicie.
>
> W.
dopuki nie psheczytauam pesa to myslalam ze to jakis nowy troll na grupe
zapodaje ;-) a to Władysław ;)

z dodatkiem vegety - hmmm, swietnie smakuje chleb posmarowany maslem i
posypany grubo vegetka!!!!
kucharka nie uzywam bo to nedzna podrobka ;)

a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:12:10

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> walkie wrote:
> Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>
> a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
> kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.

Ekstra virgine naturalnie?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:13:05

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wladyslaw Los napisał:

> In <c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> walkie wrote:
>
>>Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>>
>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>
>
> Ekstra virgine naturalnie?
>
> Władysław
oczywiscie, jakze by inaczej - w markecie na promocjach znajdziesz ;-)

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:15:07

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 14 May 2004 21:03:52 +0200, Waćpanna lub Waćpan *walkie*, w
wiadomości news:<news:c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> zawarł, co następuje:

> a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
> kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.

granulowanym, walkie! :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:21:11

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ti`Ana napisał:

> Dnia Fri, 14 May 2004 21:03:52 +0200, Waćpanna lub Waćpan *walkie*, w
> wiadomości news:<news:c8356e$2con$2@wroclaw.net.pl> zawarł, co następuje:
>
>
>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>
>
> granulowanym, walkie! :D
wiedzialam ze o czyms waznym zapomnialam napisac! ;)

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:31:47

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: "Sowa" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040514205844896+0200@news.onet.pl...
> zna ktoś coś mniamniusiowatego z dodatkiem vegety? a moze kucharek
> lepszy? czy nadaje sie to do cycusiow kurczaczych?

A już myślałam od jakiegoś czasu, że to muj wegetarianizm tak padł mi na
oczy, że w co drugim poście widzę kurze piersi. :)

Sowa - najwyraźniej bez kurzych zwidów.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:43:08

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le vendredi 14 mai 2004 ŕ 21:21:11, walkie a écrit :

>>>a z cycusiow - hmmm natrzyj je mocno czosnkiem, i zostaw na noc lub na
>>>kilka godzin w lodowce, potem koniecznie usmaz to na oliwie z oliwek.
>>
>>
>> granulowanym, walkie! :D
> wiedzialam ze o czyms waznym zapomnialam napisac! ;)


No wlasnie... pod wplywem grupy kupilam po raz pierwszy w zyciu
czosnek granulowany (zawsze uzywalam swiezego albo mrozonego),
najwyzeszej jakosci (czytaj "najdrozszy").
No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach (raczej
powiedzalambym cuch, bo zapachem tego nazwac nie jestem w stanie),
zepsul mi pare salatek i vinaigrettes, itd.

W koncu odkrylam ze mozna go dodawac do dluugo gotowanych potraw (byle
nie za duzo) i, powolutku, zakup zuzylam w ten sposob. Ale sie wiecej
nie bede w to juz bawic.

A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:46:05

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. napisał:


> No wlasnie... pod wplywem grupy kupilam po raz pierwszy w zyciu
> czosnek granulowany (zawsze uzywalam swiezego albo mrozonego),
> najwyzeszej jakosci (czytaj "najdrozszy").
> No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach (raczej
> powiedzalambym cuch, bo zapachem tego nazwac nie jestem w stanie),
> zepsul mi pare salatek i vinaigrettes, itd.
>
> W koncu odkrylam ze mozna go dodawac do dluugo gotowanych potraw (byle
> nie za duzo) i, powolutku, zakup zuzylam w ten sposob. Ale sie wiecej
> nie bede w to juz bawic.
>
> A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
> zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
> jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?
>
>
> Ewcia
>
>
Czytajac Twoj opis to wydaje mi sie ze taki sam jak we Francji.
Do salaty czy innego zielska bym go nie dodala - miesa tez nie natrzesz
(raz natarlam :]) bo zasmierdnie konserwantami - dla mnie totalna klapa
i ochyda.

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-14 19:57:06

Temat: Re: Coś smaczniutkego
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 14 May 2004 21:43:08 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Ewa (siostra Ani)
N.*, w wiadomości news:<news:9061898434$20040514214313@ewcia> zawarł, co
następuje:

> No i klapa... toto ma zupelnie inny smak i zapach

Masz rację! Tego nie da się nijak porównać... To powinna być zupełnie inna
nazwa.
Ja jestem zupełnie pokręcona, bo lubię jego smak w mizerii na ostro. Używam
wtedy tylko czosnku granulowanego, ale też i tylko dla mnie, innych nie
zmuszam do tej kombinacji.

> A teraz pytanie : czy w Polsce czosnek granulowany mozna uzyc do
> zastapienia swiezego ? Bo takie mam wrazenie czytajac grupe. Jaki on
> jest, ze wszyscy tak chetnie zalecaja ?

Nie można. Ludność się jednak niestety przyzwyczaiła :(
Wszystko zalezy od gustów, sądzę jednak, że popularność czosnku
granulowanego spowodowana jest powszechną niechęcie do krojenia, obierania i
wyciskania świeżego. Mogę się mylić :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pierogi ruskie
szpinak
Kotlet z Ananasem
piersi z kurczaka
13 year old Iraqi girl raped by American Soldiers

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »