« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-06 19:15:11
Temat: Re: Co z łopatki na szybki obiad?Cały kawał natrzeć przyprawami wg własnego smaku, z godzinkę tak potrzymać,
owinąć mocną nicią, obsmażyć króciutko ze wszystkich stron na gorącym
tłuszczu na patelni i do brytfanki a tą do piekarnika na jakieś 40 do 60
min.
pycha, trochę trwa ale mało roboty
pozdrawiam
Jola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-08 08:07:30
Temat: Co z łopatki na szybki obiad?Witam,
Proszę o propozycje. Dotychczas robiłam z niej gulasz, ale może można zrobić
coś innego?
Pozdrawiam
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-11-08 08:37:14
Temat: Re: Co z łopatki na szybki obiad?Użytkownik "GochaBielsko" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dkpm9r$93a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Proszę o propozycje. Dotychczas robiłam z niej gulasz, ale może można
zrobić
> coś innego?
Gulasz szegedyński :-)
http://www.pinezka.pl/content/view/1350/
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-11-08 09:35:49
Temat: Re: Co z łopatki na szybki obiad?
Użytkownik "GochaBielsko" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dkpm9r$93a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Proszę o propozycje. Dotychczas robiłam z niej gulasz, ale może można zrobić
> coś innego?
>
Kotlety mielone.
Pozdr. - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-11-08 09:37:45
Temat: Re: Co z łopatki na szybki obiad?Przyprawić według uznania (ja zawsze nacieram czosnkiem)
lepiej jak postoi mięsko w przyprawach koło 1 godz.
Kroję na spore kawałki, smażę na patelni z każdej strony
i do piekarnika z 1 godz z jedną cebulką.
Podlewam wodą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-11-08 22:35:52
Temat: Re: Co z łopatki na szybki obiad?
"Jolka" <j...@a...pl> wrote in message
news:dkqq40$o7h$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Cały kawał natrzeć przyprawami wg własnego smaku, z godzinkę tak
potrzymać,
> owinąć mocną nicią, obsmażyć króciutko ze wszystkich stron na gorącym
> tłuszczu na patelni i do brytfanki a tą do piekarnika na jakieś 40 do 60
> min.
> pycha, trochę trwa ale mało roboty
> pozdrawiam
> Jola
Witam
Ja nie obsmazam, po natarciu przyprawami zostawiam na ok 15 godz/ od
wieczora do przedpoludnia nastepnego dnia/. Nastepnie wkladam mieso do tzw
"piekarnik foliowy" zwiazuje konce tego piekarnika i wkladam w naczyniu
zaroodpornym do piekarnika na czas rowny wagi miesa, /dwa kilo 2 godz/.
W tej folii mieso sie nie kurczy, jest soczyste i /co mnie dziwi/
przypieczone. Z sokow ktore mieso wypusci jest smaczny sos.
Pozdr
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |